Ingrediente
- 15 midii
- 12 creveti medii
- 200 gr scoici congelate (optional, eu nu am pus ca nu imi plac)
- 4 clesti crab ( nu am pus ca nu am avut)
- 2 buc usturoi taiati marunt
- 1 ceapa tocata marunt
- 75 ml ulei masline
- 75 ml vin alb sec
- 340 gr orez
- 4 rosii uscate taiate felii
- O lingurita sofran pudra
- putin patrunjel tocat
- un sfert lingurita pudra boia iute
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Spalati foarte bine in mai multe apa midiile si caratatile bine (pot avea nisip), curatati creveti de coaja lasand capul si coada. Intr-o oala puneti la fiert vinul cu cca 115 ml de apa, apoi adaugati scoicile si fierbeti ptr cca 10 min, dupa care adaugati crevetii si continuati sa fierbeti ptr inca 10 min. Puneti apoi si midiile cu crabul si lasati la fiert putin, pana cand midiile se deschid.
Cu o paleta, scoateti toate fructele de mare din oala, strecurati lichidul, masurati si mai adaugati apa pana veti obtine cantitatea 720 ml si lasati deoparte. Intr-un wok sau o oala cu fundul gros, incalziti uleiul si caliti ceapa cu usturoiul, apoi adaugati orezul, rosiile, lichidul pus deoparte, safronul, patrunjelul, boia, sarea si piperul.
Acoperiti si lasati pana orezul e gatit dar nu foarte tare, amestecand din cand in cand. Cand e gata orezul, puneti fructele de mare, amestecati putin si gata ptr servit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|