Paella cu fructe de mare

Postat de doralinda72 in Fructe de mare
17 Noi 2013 | 7613 vizualizari
Paella cu fructe de mare

Am mancat prima oara paella in Barcelona si mi-a placut mult, cu toate ca nu sunt un fan al orezului. E o reteta usoara si gustoasa ptr cei ce le plac fructele de mare.

Ingrediente

  • 15 midii
  • 12 creveti medii
  • 200 gr scoici congelate (optional, eu nu am pus ca nu imi plac)
  • 4 clesti crab ( nu am pus ca nu am avut)
  • 2 buc usturoi taiati marunt
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 75 ml ulei masline
  • 75 ml vin alb sec
  • 340 gr orez
  • 4 rosii uscate taiate felii
  • O lingurita sofran pudra
  • putin patrunjel tocat
  • un sfert lingurita pudra boia iute
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Spalati foarte bine in mai multe apa midiile si caratatile bine (pot avea nisip), curatati creveti de coaja lasand capul si coada. Intr-o oala puneti la fiert vinul cu cca 115 ml de apa, apoi adaugati scoicile si fierbeti ptr cca 10 min, dupa care adaugati crevetii si continuati sa fierbeti ptr inca 10 min. Puneti apoi si midiile cu crabul si lasati la fiert putin, pana cand midiile se deschid.

Cu o paleta, scoateti toate fructele de mare din oala, strecurati lichidul, masurati si mai adaugati apa pana veti obtine cantitatea 720 ml si lasati deoparte. Intr-un wok sau o oala cu fundul gros, incalziti uleiul si caliti ceapa cu usturoiul, apoi adaugati orezul, rosiile, lichidul pus deoparte, safronul, patrunjelul, boia, sarea si piperul.

Acoperiti si lasati pana orezul e gatit dar nu foarte tare, amestecand din cand in cand. Cand e gata orezul, puneti fructele de mare, amestecati putin si gata ptr servit! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Postat de mihaelar63

Creveti cu edame si orez (un fel de paella)

Am pus uleiul si untul intr-un wok incapator si am sotat usor usturoiul si gogosarul taiat lamele fine . Imediat am pus crevetii decorticati si condimentele si edamele . Dupa...

Citeste continuarea

Paella cu creveti si chorizo

Postat de mihaelar63

Paella cu creveti si chorizo

 Sofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2013, 11:55
la 17.11.2013, 12:08
hmmm arata super!
la 17.11.2013, 12:13
Ce-mi place!
la 17.11.2013, 12:20
Super delicioasa!
la 17.11.2013, 12:28
Va multumesc frumos!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking