Midii cu orez salbatic

Postat de papabundetot in Fructe de mare
16 Iun 2013 | 5682 vizualizari
Midii cu orez salbatic

O carnita usoara si o varianta rapida de a gati ceva bun si delicios,midiile sunt pentru noi un adevarat rasfat culinar,un omagiu adus papilelor gustative care rabda cu stoicism porcul de zi cu zi….iar alaturi de un prez salbatic e tot ce iti poti dori pentru o masa usoara si mai presus de toate gustoasa. De obicei cand gatesc midii eu folosesc cam 500 gr de midii (doar carnita) pe care le spal in muuulte ape pentru a elimina tot nisipul din ele,mai avem nevoie de :

Ingrediente

  • 20 gr unt,
  • ulei de masline
  • 1 catel usturoi,
  • 2 fire de ceapa verde(optional,eu in aceasta reteta nu am pus)
  • curry (la mine e nelipsit )
  • sos de soia
  • putin vin alb.

Mod de preparare

Intr-o tigaie incingem untul si uleiul impreuna (ca sa nu se arda untul),adaugam apoi usturoiul tocat marunt,pe care il lasam 2-3 minute pentru a-si elibera aroma,apoi adaugam midiile spalate cu grija in prealabil,sos de soia (dupa gust,eu il folosesc in loc de sare),curry (1 lingurita) si vinul si lasam totul la foc mic sa fiarba cam 8-10 minute pana cand sosul format se evapora putin.

Midiile se gatesc foarte repede deci in maxim 10 minute ar trebui sa fie gata,daca le tineti prea mult pe foc vor deveni gumoase si tari de accea e bine sa le tineti cat trebuie ,pana isi schimba un pic culoarea si devin portocalii.

orezul salbatic l-am gatit conform instructiunilor de pe ambalaj,apoi am adaugat peste el ulei de susan pentru o aroma deosebita si un aspect lucios.La final farfuria arata cum se vede mai jos 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de calamar

Postat de xana

Salata de calamar

Spalam bine tentaculele si le punem in vasul de la crock pot impreuna cu ceapa taiata grosier, 3 catei de usturoi, foile de dafin, putina sare, piper si 3-4 linguri de ulei de masline. Setam...

Citeste continuarea

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Postat de panacris

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt se călesc în uleiul de măsline, pănâ devin translucide, apoi se adaugă inimile de anghinare, tijele de sparanghel,roșiile și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2013, 13:36
hmmm imi place!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking