Ingrediente
- 4 căței de usturoi tocați
- 1 ceapă roșie tocată fin
- o bucată de aproximativ 2 cm lungime de ghimbir proaspăt tăiat felii subțiti
- 2 tulpini de lemongrass tăiate în tije de 3 cm
- 50 grame unt la temperatura camerei
- 2 litri supă de pui
- 2 cartofi albi tăiați cuburi
- 100 ml creme fraiche
- 1 kg de midii cu cochilie
- 500 ml de vin alb sec
- sare și piper
Mod de preparare
Într-o tigaie, se încălzește untul, apoi se adaugă ghimbirul, ceapa, usturoiul și lemongrass și se sotează 2 minute. Se adaugă supa de pui, se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se lasă la fiert 15 minute. Se strecoară supa rezultată și se așează înapoi pe foc. Se adaugă cartofii şi se gătesc până sunt fragezi, aproximativ 20 de minute.
Se mixează supa cu ajutorul unui blender până când cartofii sunt încorporați în supa, aproximativ 2 minute. Se adaugă creme fraiche, se asezonează și se mai amestecă puțin cu blenderul până la omogenizare. Ar trebui să aibă consistența unei supe creme diluate.
Midiile se curăță de "barbă" şi se perie fiecare cochilie pentru a îndepărta murdăriile, etapă foarte importantă pentru că midiile se gătesc întregi. Cele sparte sau deschise care nu se închid când sunt lovite uşor, se aruncă.
Într-o tigaie se încălzește vinul pe foc mediu și se adaugă midiile. Se gătesc până se deschid. Cele care nu se deschid, se aruncă.
Se servesc midiile cu sosul de lemongrass şi ghimbir deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos de lemongrass și ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|