Midii cu sos de lemongrass și ghimbir

Postat de Satisfyyourcravings in Fructe de mare
4 Dec 2012 | 4931 vizualizari
Midii cu sos de lemongrass și ghimbir

Această rețetă a fost prezentată de Chef Jennifer Carrol la Top Chef America, sezonul 6, episodul 3 și a câștigat proba Quickfire (Proba de îndemânare). Mi-am permis să intervin asupra rețetei în sensul că am eliminat cârceii de mazăre (pentru că nu am găsit), cartofii albaștri( pentru că nu-mi plac) și grăsimea de rață. Rețeta este senzațională și nu regret că am stat foarte mult să curăț midiile.

Ingrediente

  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1 ceapă roșie tocată fin
  • o bucată de aproximativ 2 cm lungime de ghimbir proaspăt tăiat felii subțiti
  • 2 tulpini de lemongrass tăiate în tije de 3 cm
  • 50 grame unt la temperatura camerei
  • 2 litri supă de pui
  • 2 cartofi albi tăiați cuburi
  • 100 ml creme fraiche
  • 1 kg de midii cu cochilie
  • 500 ml de vin alb sec
  • sare și piper

Mod de preparare

Într-o tigaie, se încălzește untul, apoi se adaugă ghimbirul, ceapa, usturoiul și lemongrass și se sotează 2 minute. Se adaugă supa de pui, se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se lasă la fiert 15 minute. Se strecoară supa rezultată și se așează înapoi pe foc. Se adaugă cartofii şi se gătesc până sunt fragezi, aproximativ 20 de minute. 

Se mixează supa cu ajutorul unui blender până când cartofii sunt încorporați în supa, aproximativ 2 minute. Se adaugă creme fraiche, se asezonează și se mai amestecă puțin cu blenderul până la omogenizare. Ar trebui să aibă consistența unei supe creme diluate. 

Midiile se curăță de "barbă" şi se perie fiecare cochilie pentru a îndepărta murdăriile, etapă foarte importantă pentru că midiile se gătesc întregi. Cele sparte sau deschise care nu se închid când sunt lovite uşor, se aruncă.

Într-o tigaie se încălzește vinul pe foc mediu și se adaugă midiile. Se gătesc până se deschid. Cele care nu se deschid, se aruncă. 

Se servesc midiile cu sosul de lemongrass şi ghimbir deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos de lemongrass și ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creveti decorticati in sos de lamaie

Postat de gurita_ta2005

Creveti decorticati in sos de lamaie

Crevetii se curata foarte bine de coaja, cap, coada, apoi se pun intr-un castron, dupa care se clatesc in apa rece. Intr-un wok punem ulei de masline, 2-3 bucati de usturoi strivit si...

Citeste continuarea

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Puneti o oala cu apa si 1 lingurita de sare pe foc. In momentul in care clocoteste adaugati homarul proaspat, viu (da, stiu, e dureros, dar ce sa faci...) si puneti capacul; Lasati-l acolo...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2012, 13:18
Delicios! De probat!
la 04.12.2012, 13:18
la 04.12.2012, 13:23
la 04.12.2012, 13:34
vreau si eu sa vad cum e
la 04.12.2012, 13:35
super:

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking