Midii / Scoici cu rosii si chorizo

Postat de ctlina in Fructe de mare
22 Dec 2016 | 4323 vizualizari
Midii / Scoici cu rosii si chorizo

Midia este prima formă de conchilicultură organizată atestată în Europa, în Franța în anul 1235.  Mitilicultura s-a răspândit cu timpul, la început pe litoralul Atlanticului cu midia comună, apoi coasta Atlanticului din Peninsula Iberică și Marea Mediterană cu midia de Mediterană, care se cultivă și la Marea Neagră. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/midiiscoici-cu-rosii-si-chorizo.html

Ingrediente

  • 1,5 kg de midii BIO
  • 1/2 carnat chorizo (iute sau dulce dupa gust)
  • 2 cepe esalota
  • 25 cl de bere blonda
  • 2 rosii
  • 1/2 ardel rosu
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).

Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Spalati rosiile si ardeiul si taiati in cubulete.

Curatati de piele carnatul chorizo si taiati-l in rondele.

Intr-o cratita, se caleste ceapa cu cimbrul, dafinul si usturoiul intr-un pic de ulei de masline.

Adaugati rosiile, ardeiul si gatiti timp de 5-8 minute amestecand din cand in cand. Puneti sare si piper.

Varsati berea si adaugati rondelele de chorizo.

Cand da sa fiarba, puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid. Amestecati si serviti-le imediat cu sos si cartofi prajiti.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii / Scoici cu rosii si chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Macrou proaspat cu scoici, chorizo si rosii

Postat de ctlina

Macrou proaspat cu scoici, chorizo si rosii

Curatati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Spalati ardeiul si rosiile si taiati-le bucatele. Indepartati pielea carnatului si taiati-l bucatele. Intr-o tigaie mare si adanca incalziti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2016, 22:23
cred ca sunt bune
la 22.12.2016, 22:24
Aici nu ma bag, e teren minat...
la 22.12.2016, 22:31
la 22.12.2016, 22:34
Ma bag eu si in locul Clementinei
la 22.12.2016, 23:43
ce bune sunt

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking