Ingrediente
- 700 -800 gr de midii
- 2 linguri bune de smantana
- 100 ml de apa
- sare, piper
- boia de ardei
Sos usturoi-patrunjel: 1 lingura si jumatate(restul il utilizati la alte retete)
- 1/2 legatura de patrunjel
- 2-3 catei de usturoi
- sare groasa
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Mixati patrunjelul, usturoiul, sarea si uleiul.
Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).
Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.
Amestecati 100 ml de apa cu jumatate de lingura de sos patrunjel-usturoi.
Intr-o cratita se caleste 1 lingura din sosul preparat cu patrunjel.
Puneti midiile, amestecati. Varsati apa cu sos si acoperiti. Gatiti la foc iute 8-10 minute până când midiile se deschid.
Dupa 4 minute puneti smantana amestecati si acoperiti.
Verificati, cand sunt bine deschise luati de pe foc si serviti-le imediat.
Aruncati midiile care nu s-au deschis.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|