Ingrediente
- 1,5 kg de midii
- 1 ceapa
- 1 pahar de vin alb (15 cl)
- cimbru , dafin
- sare, piper
pentru umplutura:
- 100 g unt ,1 buchet de patrunjel, 3 catei de usturoi
- bacon prajit, cascaval ras, roquefort
Mod de preparare
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).
Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.
Intr-o cratita se gatesc midiile la foc iute, cu ceapa, ierburile si vinul alb pana se deschid- 10 minute.
Pastrati numai partea unde midia a ramas si sosul.
- Midii gratinate cu cascaval:
Umpleti fiecare midie plina cu un pic de sos. Presarati cascaval ras si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.
- Midii gratinate cu bacon si cascaval:
Umpleti fiecare midie plina cu sos si cu bucatele de bacon prajite. Presarati cascaval ras si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.
- Midii gratinate cu bacon si roquefort:
Umpleti fiecare midie plina cu sos si cu bucatele de bacon prajite. Puneti bucatele de roqueforts si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.
- Midii gratinate cu unt de usturoi:
Se toaca la mixer patrunjelul si usturoiul.
Se amesteca bine cu untul si se asezoneaza.
Umpleți fiecare midie cu untul de usturoi.
Se pune la cuptor pentru 10 minute.
Untul de usturoi se foloseste de obicei pentru a face melci umpluti si gratinati.
Pofta Buna !!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici umplute si gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|