Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate

Postat de ctlina in Fructe de mare
10 Ian 2021 | 2568 vizualizari
Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate

'retete festive de iarna' Un aperitiv foarte apreciat . Pentru sosul pesto de casa aveti reteta aici: https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/sos-pesto-cu-busuioc-migdale-si-rosii.html Le puteti face numai cu unt de usturoi si patrunjel.

Ingrediente

  • 1 kg de midii
  • cimbru si usturoi uscat
  • sare, paprika

pentru umplutura:

  • 80 g unt ,1/2 buchet de patrunjel, 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de sos pesto de casa

Mod de preparare

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).   Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.  Intr-o cratita se gatesc  midiile la foc iute, cu un pic de usturoi uscat, paprika si cimbru uscat si cu 100-150 ml de apa sau vin alb pana se deschid- 5-8 minute. Deschideti-le , pastrati numai partea unde midia este legata si a ramas. Se toaca la mixer patrunjelul si usturoiul.  Se amesteca bine cu untul si cu sosul pesto.
Umpleți fiecare midie cu untul de usturoi si pesto.  Se pune la cuptor la 240°C pentru 6 minute sau in pozitie grill . Verificati sa fie frumos rumenite. Serviti-le imediat. Untul de usturoi se foloseste de obicei pentru a face melci umpluti si gratinati. Puteti congela si gati la cuptor direct congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Postat de panacris

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt se călesc în uleiul de măsline, pănâ devin translucide, apoi se adaugă inimile de anghinare, tijele de sparanghel,roșiile și...

Citeste continuarea

Paella cu fructe de mare

Postat de oanapl

Paella cu fructe de mare

Într-o tigaie încăpătoare pui uleiul la încins, adaugi bucățile de carne de pui tăiate cubulețe si le călești până când puiul se albește. Împingi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2021, 19:30
Aici nu ma bag!
la 10.01.2021, 19:45
la 10.01.2021, 20:23
Lasa Mireluta ca ma bag eu!)))
la 10.01.2021, 21:00
Nici eu, dar apreciez rețeta
la 10.01.2021, 21:06
Lasa , nu fi suparata , Catalina . Servesc eu in locul lor Aduc vinul , Poate unul roze

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking