Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate

Postat de ctlina in Fructe de mare
10 Ian 2021 | 2539 vizualizari
Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate

'retete festive de iarna' Un aperitiv foarte apreciat . Pentru sosul pesto de casa aveti reteta aici: https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/sos-pesto-cu-busuioc-migdale-si-rosii.html Le puteti face numai cu unt de usturoi si patrunjel.

Ingrediente

  • 1 kg de midii
  • cimbru si usturoi uscat
  • sare, paprika

pentru umplutura:

  • 80 g unt ,1/2 buchet de patrunjel, 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de sos pesto de casa

Mod de preparare

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).   Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.  Intr-o cratita se gatesc  midiile la foc iute, cu un pic de usturoi uscat, paprika si cimbru uscat si cu 100-150 ml de apa sau vin alb pana se deschid- 5-8 minute. Deschideti-le , pastrati numai partea unde midia este legata si a ramas. Se toaca la mixer patrunjelul si usturoiul.  Se amesteca bine cu untul si cu sosul pesto.
Umpleți fiecare midie cu untul de usturoi si pesto.  Se pune la cuptor la 240°C pentru 6 minute sau in pozitie grill . Verificati sa fie frumos rumenite. Serviti-le imediat. Untul de usturoi se foloseste de obicei pentru a face melci umpluti si gratinati. Puteti congela si gati la cuptor direct congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Creveti in sos dulce picant cu busuioc

Postat de gurita_ta2005

Creveti in sos dulce picant cu busuioc

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit impreuna cu usturoiul pisat pentru cateva minute. Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun peste ceapa calita,se mai adauga putin ulei de...

Citeste continuarea

Orez cu scoici si chorizo, gatite in stil spaniol

Postat de panacris

Orez cu scoici si chorizo, gatite in stil spaniol

 Ardeiul kapia, ceapa verde, galbenă și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de măslin, la foc iute cca. 5 minute. Apoi se adaugă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2021, 19:30
Aici nu ma bag!
la 10.01.2021, 19:45
la 10.01.2021, 20:23
Lasa Mireluta ca ma bag eu!)))
la 10.01.2021, 21:00
Nici eu, dar apreciez rețeta
la 10.01.2021, 21:06
Lasa , nu fi suparata , Catalina . Servesc eu in locul lor Aduc vinul , Poate unul roze

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking