Ingrediente
- 1 kg de midii
- cimbru si usturoi uscat
- sare, paprika
pentru umplutura:
- 80 g unt ,1/2 buchet de patrunjel, 2 catei de usturoi
- 2 linguri de sos pesto de casa
Mod de preparare
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Intr-o cratita se gatesc midiile la foc iute, cu un pic de usturoi uscat, paprika si cimbru uscat si cu 100-150 ml de apa sau vin alb pana se deschid- 5-8 minute. Deschideti-le , pastrati numai partea unde midia este legata si a ramas. Se toaca la mixer patrunjelul si usturoiul. Se amesteca bine cu untul si cu sosul pesto.
Umpleți fiecare midie cu untul de usturoi si pesto. Se pune la cuptor la 240°C pentru 6 minute sau in pozitie grill . Verificati sa fie frumos rumenite. Serviti-le imediat. Untul de usturoi se foloseste de obicei pentru a face melci umpluti si gratinati. Puteti congela si gati la cuptor direct congelate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|