Miel cu usturoi si otet balsamic

Postat de mihaelar63 in Oaie
1 Iun 2020 | 2320 vizualizari
Miel cu usturoi si otet balsamic

 Ma  straduiesc sa aduc pe masa si in atentia voastra, mereu retete noi. Pot sa va spun ca acum ceva anisori nu mancam deloc miel. De cand  am inceput sa testez retete noi sunt foarte multumita. Aceasta reteta cu siguranta o sa mai fie preparata pentru ca a iesit foarte gustoasa.

Ingrediente

  • 1.6 kg pulpa miel
  • 1.5 kg cartofi noi [jumatate rosii mai mari si jumatate albi mai mici ]
  • 100 ml ulei masline
  • 50 ml otet balsamic
  • 50 gr slanina afumata[sau orice afumatura]
  • 2 morcovi noi
  • 2 caciulii usturoi
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingura rozmarin uscat maruntit
  • 1 lingura menta uscata
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Cartofii se curata si se spala .
  2. Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic .
  3. Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin ulei de masline.
  4. Pulpa de miel se curata si se spala .
  5. Cu varful cutitului se inteapa carnea si se pun in acele buzunarase cateii de usturoi si feliutele de slaninuta .
  6. Se maseaza bine carnea cu sare , rozmarin , boia , menta si ulei de masline .
  7.  Asezati  pulpa de miel  deasupra cartofilor ,impreuna cu rondele de morcovi noi.Turnati o cana de apa in vas .
  8. Pulverizati peste carne otetul balsamic .
  9. Vasul ceramic , acoperit se da la cuptor timp de 3 ore la 160 grade Celsius .
  10. Se  ridica capacul si se mai lasa la temperatura mare pentru rumenire .
  11. La servire adaugati  din abundenta ,usturoi verde taiat marunt si patrunjel verde tocat .
  12. Alaturat puneti salata preferata . Noi am avut salata de varza verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu usturoi si otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de diaconta

Tocanita de miel  pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am spalat si sters carnea cu un servet de hârtie. Am amestecat toate ingredientele pentru marinada. Am pus carnea în marinada obtinuta, am întors-o ca sa se îmbibe...

Citeste continuarea

Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de diaconta

Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Pentru început am pregatit aparatul de vidat FoodSaver si caserola pentru marinare,ajutoarele noastre de baza pentru aceasta operatiune. Carnea am spalat-o si am uscat-o cu un servet de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2020, 20:46
I-ai dat cu otet ca avea febra ? ;-bd
la 01.06.2020, 20:50
la 01.06.2020, 20:51
E bine masat si imbalsamat .......tocmai bun de mncat!
la 01.06.2020, 20:52
Pulpă de miel, chiar două porții, că n-am mai mâncat de mult timp...
la 01.06.2020, 20:57
Cleme , otet sa atraga....

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking