Ingrediente
- 1.6 kg pulpa miel
- 1.5 kg cartofi noi [jumatate rosii mai mari si jumatate albi mai mici ]
- 100 ml ulei masline
- 50 ml otet balsamic
- 50 gr slanina afumata[sau orice afumatura]
- 2 morcovi noi
- 2 caciulii usturoi
- 2 fire usturoi verde
- 1 lingura rozmarin uscat maruntit
- 1 lingura menta uscata
- 1 lingura boia dulce
- 1 lingurita piper negru macinat
- 1 legatura mica de patrunjel verde
- sare
Mod de preparare
- Cartofii se curata si se spala .
- Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic .
- Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin ulei de masline.
- Pulpa de miel se curata si se spala .
- Cu varful cutitului se inteapa carnea si se pun in acele buzunarase cateii de usturoi si feliutele de slaninuta .
- Se maseaza bine carnea cu sare , rozmarin , boia , menta si ulei de masline .
- Asezati pulpa de miel deasupra cartofilor ,impreuna cu rondele de morcovi noi.Turnati o cana de apa in vas .
- Pulverizati peste carne otetul balsamic .
- Vasul ceramic , acoperit se da la cuptor timp de 3 ore la 160 grade Celsius .
- Se ridica capacul si se mai lasa la temperatura mare pentru rumenire .
- La servire adaugati din abundenta ,usturoi verde taiat marunt si patrunjel verde tocat .
- Alaturat puneti salata preferata . Noi am avut salata de varza verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu usturoi si otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|