Ingrediente
- 2 kg carne de miel (coaste, pulpa)
- 2 cutii de rosii in sucul lor
- 5 catei usturoi
- 500 ml vin rosu dulce
- 1 lingura cimbru
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 lingura oregano
- 1 legatura de ceapa verde
- sare dupa gust
Mod de preparare
Carnea o trecem prin flacara, o spalam bine l asam la scurs.
Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o tocam fin.
Amestecam tot in afara de ceapa si potrivim de sare. Carnea o asezam intr-o tava mai inalta, adaugam ceapa, turnam sosul, acoperim si dam la rece pentru 2-3 ore.
Introducem tava in cuptor pentru 50-60 minute, la 180 grade C.
Scoatem capacul si mai lasam 15 minute.
Se serveste fierbinte cu lipii, cartofi, orez sau cu ce va place.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|