Ingrediente
- 100 grame migdale crude
- 1 lingură încărcată de zahăr brun
- 1 lingură încărcată de gem de caise
- 2 linguri ulei de alune de pădure
- 1 praf de sare
- 1 linguriță de esență de migdale
Mod de preparare
Într-o crăticioară se amestecă zahărul brun cu praful de sare și cu gemul de caise și se adaugă uleiul de alune de pădure.
Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă în ea, până ce se topește zahărul și se formează un sirop care fierbe.
Se toarnă esența de migdale, se omogenizează siropul și apoi se adaugă și migdalele.
Se amestecă întruna, până ce migdalele sunt cuprinse de sirop și încep să se prăjească ușor (cam 2-3 minute).
Când siropul este mai legat și începe să se închidă la culoare, devenind maroniu, se ia crăticioara de pe foc, se răstoarnă migdalele pe o hârtie de copt și apoi se separă unele de altele, ca să nu se lipească.
Se lasă migdalele să se răcească (cam 4-5 minute) și apoi se depun într-un recipient care se închide ermetic. Astfel, se pot păstra chiar și o lună, pentru a fi folosite ca atare, sau ca ingredient, sau element de decor la prăjituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Migdale glasate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|