Ingrediente
- 6 mere
- 1-2 portocale
- 100 grame de migdale glasate
- 5-6 linguri de zahăr brun
- 1 linguriță de scorțișoară, pudră
- baton de scorțișoară
Mod de preparare
Merele se spală, se taie în sferturi, se curăță de coji și de cotoare, după care se pun într-un vas termorezistent, pe un strat subțire de zahăr brun.
Se presară zahăr brun peste mere, se pune capacul și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru cel puțin 30 de minute.
Între timp se prepară migdalele glasate, după rețeta:
https://www.bucataras.ro/retete/migdale-glasate-89840.html
Când merele s-au pătruns bine și s-au înmuiat, se scoate vasul din cuptor și se lasă la răcit.
Se pasează fin merele coapte, se adaugă zahăr brun (2-3 linguri) după gust și scorțișoara pudră.
Se omogenizează amestecul și se pune în boluri.
Se decorează cu migdale glasate, cu felii de portocale și cu baton de scorțișoară.
Înainte de servire, se lasă la răcit, cel puțin 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|