Ingrediente
- 500 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 2 oua
- 80 g unt
- 100 g zahar
- 240 ml lapte
- coaja de portocala
- esenta de rom
- Cirese
- 500 g cirese
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri faina
- Uns
- 1 ou
Mod de preparare
Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul, coaja, drojdia, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untul, esenta de rom si framantam adaugand treptat laptele caldut.
Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata,adaugam ciresele amestecate cu zaharul, faina, scortisoara si punem pe foaia de aluat.
Rulam si taiem rondele de 2 cm grosime cu un cutit bine ascutit.
Asezam fiecare bucata de rulou cu fata in sus, intr-o tava unsa cu ulei.
Ungem rulourile cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos deasupra.
Le pudram cu zahar pudra cand sunt calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|