Prajitura Raffaello

Postat de Meea in Dulciuri
10 Apr 2016 | 6066 vizualizari
Prajitura Raffaello

Sunt ataat de entuziasmata sa va prezint una din cele mai bune prajituri cu cocooosss
          Uuuh si pozele geniale facute prajiturii la final,sunt doar datorita minunatei Noemi Bobaila, care pune un strop de pasiune si unul de creativitate in fiecare poza facuta ! Nici nu mai trebuie ataata prezentare nici prajiturii si nici pozelor,e clar ca sunt de necomparat! Sper ca ati avut un sfarsit de weekend linistit :)
-KSSS

Ingrediente

  • Ingrediente crema:
  • 400g ciocolata alba
  • 400ml frisca lichida
  • esenta de vanilie (sau migdale)
  • Ingrediente blat 1:
  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 100ml lapte
  • 70ml ulei
  • 200g faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • Ingrediente blat 2:
  • 4 albusuri
  • 100g cocos
  • 50g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie (sau migdale)

Mod de preparare

 Intai pregatim crema,deoarece trebuie sa o lasam la congelator 2 ore. Asadar,punem pe foc mic ciocolata alba si frisca lichida,amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste (ATENTIE SA NU FIARBA!). Adaugam esenta de vanilie si lasam ciocolata la racit putin. Dupa ce s-a racit punem ciocolata topita la congelator pentru 2 ore,timp in care pregatim blaturile.     Dupa ce ciocolata a stat la congelator 2 ore,o mixam la viteza maxima pana ne sar capacele! (bine,nu-i asa mult,doar vreo 10-12 minute,continuu).

Blatul 1: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile  cu 100g zahar pana cand zaharul aproape s-a topit. Adaugam apoi laptele si uleiul si omogenizam bine. Separat, mixam albusurile spuma tare,dupa care adaugam restul de zahar (100g) si mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.  Peste spuma de albusuri adaugam si amestecul de galbenusuri,faina si praful de copt. In tava pentru copt punem hartia de copt si blatul si lasam la cuptor aprox. 20-25 minute.

Blatul 2: Mixam albusurile spuma tare dupa care adaugam si zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam apoi cocosul,e destul 100g,eu am cam exagerat cu cocosul:)). Adaugam apoi si faina si praful de copt.   In tava pentru copt punem  hartie de copt si intindem aluatul.Dupa cum vedeti,aluatul se intinde cam greu,dar pana la urma ii dam noi de capat! Lasam blatul la cuptor aprox. 20-25 minute.

Asamblare: Punem in tava primul blat (blat 1) ,il insiropati daca vreti(eu nu l-am insiropat),apoi punem mai mult de jumatate din crema. Punem peste si al doilea blat (blat 2) ,apoi punem restul de crema si presaram muuuult cocos.  Lasam prajitura la frigider peste noapte si a doua zi, (la mine s-a mancat deja din ea si nu a stat nici macar 2 ore la figider:)) ),o savuram din plin!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

Blat 1: Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura Raffaello

Postat de merisor67

Reteta de prajitura Raffaello

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Raffaello Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Îl pornim în momentul când ne apucăm de lucru. Separăm albușurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2016, 20:37
la 10.04.2016, 20:39
Ce prezentare
la 10.04.2016, 20:43
Ce bunatate!
la 10.04.2016, 20:53
❤❤❤ va pup
la 10.04.2016, 21:03
ce prezentare frumoasa si eleganta!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking