Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate

Postat de RODIMUR in Dulciuri
15 Mar 2019 | 2601 vizualizari
Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate

Unul dintre ultimele dulciuri preparate în casă înainte de intrarea în Postul Mare a fost un desert delicios cu mere coapte și cu înghețată de vanilie. A fost atât de bun, încât m-am gândit că trebuie neapărat să găsesc o variantă de desert cu mere coapte, de post, iar rezultatul este acesta: un piure de mere coapte, aromat cu scorțișoară și asociat minunat cu portocale dulci-acrișoare și cu migdale glasate. Pe scurt, un răsfăț culinar!

Ingrediente

  • 6 mere
  • 1-2 portocale
  • 100 grame de migdale glasate
  • 5-6 linguri de zahăr brun
  • 1 linguriță de scorțișoară, pudră
  • baton de scorțișoară

Mod de preparare

Merele se spală, se taie în sferturi, se curăță de coji și de cotoare, după care se pun într-un vas termorezistent, pe un strat subțire de zahăr brun.

Se presară zahăr brun peste mere, se pune capacul și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru cel puțin 30 de minute.

Între timp se prepară migdalele glasate, după rețeta:  

https://www.bucataras.ro/retete/migdale-glasate-89840.html

Când merele s-au pătruns bine și s-au înmuiat, se scoate vasul din cuptor și se lasă la răcit. 

Se pasează fin merele coapte, se adaugă zahăr brun (2-3 linguri) după gust și scorțișoara pudră.

Se omogenizează amestecul și se pune în boluri. 

Se decorează cu migdale glasate, cu felii de portocale și cu baton de scorțișoară.

Înainte de servire, se lasă la răcit, cel puțin 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

Postat de Constelatialeu

Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

Iata cum se prepara Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate Mi-am pregatit ingredientele, am curatat fisticul, biscuitii i-am maruntit cat am putut eu de marunt. Intr-un vas am...

Citeste continuarea

Cupe cu spuma de zmeura

Postat de alba_zori

Cupe cu spuma de zmeura

Mai intai de toate am mixat foarte bine zmeura si am strecurat-o de seminte. Am pus albusurile pe baie de aburi cu zaharul si praful de sare la incalzit, amestecand mereu, pana incepe sa faca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2019, 17:13
Merele coapte le-ai racit ?
la 15.03.2019, 17:15
Da, Mihaela, le-am răcorit puțin, după ce le-am scos din cuptor...scrie în rețetă...
la 15.03.2019, 17:16
Mulțumesc frumos, Mihaela!
la 15.03.2019, 17:18
Ce desert fain ai făcut!
la 15.03.2019, 17:19
Mulțumesc frumos, Merișor!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking