Millefeuille

Postat de aziz in Prajituri
8 Feb 2012 | 5905 vizualizari
Millefeuille

Mille feuile=scris legat sau dezlegat ,rezultatul acelasi ,,mii de foi,,la mine hartie creponata:)))de ce?ei bine pentru ca mi-a fost frica sa coc foietajul pana la capat cu tava deasupra sa nu-l ard ..dar data viitoarre o fac eu chiar de or iesi ,,crocante,,pana la arse.....:)).....bon e prajitura preferata a sotului meu ideea era sa-i fac o surpriza dupa o zi incarcata la birou ..pentru el ,,mare specialist in patiserie,, ..a fost surpriza ,nu si pentru mine care m-am umplut de spume din cauza nesigurantei de a coace foile asa ca pe la mijlocul coptului am luat tava dedeasupra si se umflara in pene foile cat au putut.........rezultatul trei etaje 14 camere:)))))....dar bun domle ,bun ..bun de nu se poate.... cel putin cu crema n-am dat gres ......

Ingrediente

  • 1 pachet de aluat foietaj
  • 250 gr smantana  lichida pentru frisca
  • un puding de vanilie
  • un pahar cu lapte 
  • capsuni
  • rabdare,rabdare,rabdare :)))

Mod de preparare

Mare smecheie nu-i, dar daca esti nepriceput ca mine ti-o iei ce sa mai vorbim.

Impartim aluatul in trei in functie de tava pe care o aveti desigur, ideea e sa avem 2 tavi care sa intre una in alta pentru a putea coace foaia dreapta si neumflata. In tava se pune hartie de copt atat sub foaie cat si deasupra foii.Iese asa ca un biscuit crocantzel. Dupa ce coacem foile lasam la racit pe fata de masa sau prosop.

Crema: se amesteca smantana cu praful de budinca si laptele si mixam pana obtinem o crema consistenta. Adaugam cubulete de capsuni.

Din 4-5 capsunele si cateva linguri cu rodie + ceva zahar facem un sirop fierband totul pe aragaz. Bagam blenderul la treaba si in cazul in care mai raman seminte de la rodie trecem totul prin sita de ceai. Siropul il puteti pune deasupra prajiturii in momentul servirii nu mai devreme deoareca va inmuia foaia, in mod normal pe foaia de deasupra se face un fel de fondant .....

Punem crema intre foi si dam la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Millefeuille" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Millefeuille

Postat de Constelatialeu

Desert Millefeuille

Aluatul foitaj l-am facut cu o zi inainte, gasiti reteta in pagina mea de retete. Deci primul pas a fost facut, asa ca trecem sa facem mai intai crema sa se raceasca pana bibilim coacerea foilor....

Citeste continuarea

Millefeuille

Postat de Dea_Dea

Millefeuille

MOD DE PREPARARE Intindem aluatul foietaj  si taiem dreptunghiuri de 3 degete(3 cm ) si lungi cam de 5-6 cm .Se pun in tava, se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie de copt si se dau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2012, 11:18
n-am prea priceput eu cum e cu coptul foilor,dar reteta asta ma tenta demult
am in plan un cremes,asa ca's pe-aproape
minunata prajitura Mona
la 08.02.2012, 11:22
deci coci cu tava sus, tava jos?
la 08.02.2012, 11:23
Oricum... arata foarte bine si la ce ingrediente sunt...
la 08.02.2012, 11:23
wow,ce-i aici,party cu fete frumoase
la 08.02.2012, 11:25
Da tu fete faine se coace aluatul intre doua tavi...pup fete faine

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking