Minciunele crocante

Postat de Mokuska in Dulciuri
6 Iun 2014 | 6267 vizualizari
Minciunele crocante

Ingrediente

  • aproximativ 20 -25 linguri de faina
  • 5 linguri de smantana (sau de iaurt)
  • 4 linguri unt topit
  • 3 galbenusuri de ou
  • praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat sau mujdei de usturoi si smantana

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu untul topit, smantana, praful de sare si treptat adaugam faina pana obtinem o coca nelipicioasa dar nu foarte tare.(dupa plac se poate adauga in faina un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, asa devin mai pufoase, dar noua ne plac mai crocante).

Aluatul se intinde cca 1/2 cm grosime, se taie fasii de latime de 2 degete, dupa care se taie in romburi si le crestam in mijloc. Coltul rombului se rasuceste prin gaura si asa obtinem forma rasucita.

Minciunelele se prajesc in ulei incins, dupa care se scot pe o hartie absorbanta, pentru a elimina excesul de ulei.

Se servesc cu zahar vanilat sau cu mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele crocante" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

Postat de medioto59

Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata  culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa...

Citeste continuarea

Biscuiti economici cu gem

Postat de timea

Biscuiti economici cu gem

Intr-un bol amestecam cu un tel untura, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Cand compozitia se ingroasa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2014, 10:42
Ce bune!
la 06.06.2014, 10:43
bune , mie imi plac mai pufoase asa ca mine )
la 06.06.2014, 10:45
Bunatate nu gluma !!!
la 06.06.2014, 11:07
Merci fetele , Timi
la 06.06.2014, 11:47
Mujdei de usturoi???

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking