Mini alivenci

Postat de cristeena20 in Dulciuri
28 Mar 2015 | 3978 vizualizari
Mini alivenci

Este reteta lui Miha care m-a cucerit la prima vedere. diferenta e ca eu am facut-o in forme mici de sufleuri . Este un desert fantastic-pufos, aerat , deloc dulce ,dar cu o aroma deosebita .

Ingrediente

  • 300 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • putina sare
  • 30 gr smantana
  • 50 gr faina de malai
  • 30 gr faina
  • 30 gr unt
  • Pentru servit:
  • smantana si zahar

Mod de preparare

- Amestecam branza cu galbenusurile de ou si apoi adaugam smantana, untul moale si faina de malai si faina alba de grau. Punem putina sare fina si amestecam bine. Batem albusurile spuma si le adaugam la compozitia de branza, amestecand cu miscari circulare de sus in jos. 

- Ungem formele cu unt si turnam compozitia in ele. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 minute, pana devin rumenite deasupra. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit putin inainte de a le scoate din forme.

Le servim calde cu smantana deasupra si rpesarate cu zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini alivenci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Postat de ela

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte ouale, drojdia, faina. Stafidele cu esenta de rom si cu apa calda le lasam la inmuiat din timp, apoi le scoatem si le stoarcem. Pregatim...

Citeste continuarea

Desert tarta cu caramel, ananas si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu caramel, ananas si crema de vanilie

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, oul, vanilia, sarea si amestecati. Incepeti si incorpotati faina treptat si praful de copt. Framantati pana obtineti un aluat omogen si nelipicios....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2015, 00:08
la 28.03.2015, 00:17
De mult timp doresc sa prepar si eu Imi aminteste de copilarie
la 28.03.2015, 00:22
sunt asa de bune Mihaela!!! abia astept sa le repet!!
la 28.03.2015, 06:51
ce faine sunt
la 28.03.2015, 06:58
desi sunt moldoveanca, n-am mancat niciodata alivenci si nici n-am auzit de aceasta reteta pana sa fiu aici...sa-mi fie rusine sau ce? ))) il voi incerca si eu cat de curand ca tare sunt curioasa cum e

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking