Mini calzoni

Postat de Adele in Pizza
25 Iul 2016 | 2992 vizualizari
Mini calzoni

Aceasta reteta am invatat-o nu cu mult timp in urma ,la o pizzerie din zona Romei, unde am lucrat. Chiar daca nu iubesc mult pizza de prin partile Romei, cate ceva tot mi-a ramas si mi-am propus sa reproduc si eu acasa. O zi calduruoasa, numai buna de dat drumul cuptorului :))))))

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 300-400 gr faina alba "00"
  • 10 gr drojdie de bere.
  • 10 gr sare.
  • 3 linguri cu ulei de masline.
  • 1 lingurita cu zahar.
  • 250 -ml apa calda
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr prodciutto cotto sau jambon.
  • 100 gr mozzarella .
  • 50 gr ricotta.
  • 50 gr parmezan ras.
  • 1 lingura ulei de masline.
  • putina sare si piper (dupa gust).
  • Pentru uns:
  • Un ou .
  • Parmezan ras.

Mod de preparare

Pentru inceput se pregateste aluatul,intr-un vas incapator se pune faina ,se amesteca cu sare,intr-un pahar se amesteca drojdia cu zahar si apap calda ,si se lasa putin.Apa se toarna peste faina si se amesteca bine ,se pune si uleiul si se framanta ,aluatul se lasa la crescut acoperit cu un prosop.

Intre timp intr-un robot de bucatarie se triteaza jambonul,mozzarella ,se pun intr-un vas,dupa care se mixeaza putin si ricotta cu parmezan ras si ulei de masline. Toate ingredientele se amesteca bine intre ele ,se potriveste de sare si piper si se da la rece.

Aluautul crescut se transfera pe masa de lucru ,se indinde o foaie cu mainile ,dupa care se decupeaza cercuri ,potrivite ,fiecare cerc se modeleaza dupa care se pune 1/2 lingura de compozitie,se inchide in semiluna si se sigileaza bine ,presand pe margini,se aseaza in tava tapetata si se ung  foarte bine  cu ou ,deasupra se presoara parmezan ras .Se dau la cuptor 200° pana se rumenesc  bine.Se servesc ca aperitiv,gustare sau cum va doriti voi alaturi de bere rece si voie buna .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini calzoni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza Hawai

Postat de vio_dreams

Pizza Hawai

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul ....

Citeste continuarea

Pizza al tonno

Postat de Corina33

Pizza al tonno

Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul, apoi se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta impreuna cu uleiul cam 5 minute. Se intinde aluatul cu mana sau cu sucitorul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2016, 13:33
buni, buni!
la 25.07.2016, 13:36
Interesant!
la 25.07.2016, 13:37
Multumesc
la 25.07.2016, 13:40
Dantes
la 25.07.2016, 13:56
Sigur delicioasa!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking