Mini Cheesecake - cu crema de branza Philadelphia

Postat de ctlina in Dulciuri
21 Mar 2015 | 4764 vizualizari
Mini Cheesecake - cu crema de branza Philadelphia

Tinand cont ca era prima dată când am folosit crema de brânză Philadelphia,am decis să fac un mini cheesecake (am împărțit cantitățile de crema in 3). Mi-era teamă de amestecul dulce și sărat dar mai ales de cantitatea initiala de 900 g de Philadelphia .... :)) Rezultatul a fost un deliciu, le mini imi convine la perfectiune - a fost chiar mai gustos după 48 de ore. Inainte sa ajunga la New York in cautarea desavarsirii , cheesecake-ul era servit sportivilor la primele Jocuri Olimpice, in Grecia Antică. Apoi in jurul, anului 1000 a ajuns in Europa de Vest, in Italia si Anglia. Gratie imigrantilor, la sfarsitul secolului XIX, New York-ul gusta acest delicios desert. De atunci, restaurantele americane au in meniu propria varianta de cheesecake.

Ingrediente

  • 110 g biscuiți digestivi
  • 60g unt
  • 10g zahar
  • 300g de "cremă de brânză" Philadelphia
  • 15g faina
  • esenta vanilie
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 80g zahar
  • 1 ou intreg
  • 80g smantana

Decor " Topping " :

  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se macina fin biscuitii cu robotul. Adăugați zahărul și untul topit.

Se amestecă bine.  Tapetati fundul formei cu hartie de copt si puneti biscuitii apasand bine.
Am folosit o tava de tort de 18 cm. Se coace la 160 ° C timp de 10 minute.
Punem crema de brânză într-un bol și se amestecă cu mixerul la viteză mică timp de 2 minute.

Adăugați zahărul, făina, vanilia și se amestecă bine. Adaugati coaja de lamaie si zeama, oul și în final crema. Se amestecă.

Se toarnă în forma unsa pe margini cu unt. 

Se pune o tigaie mică cu apă pe fundul cuptorului.

Se da cheesecake-ul la cuptor si se coace timp de 10 minute la 200ºC , apoi se reduce temperatura la 90 ° C și se coace  timp de 20 de minute.
Este gata cand mijlocul tremura ca o piftie dar marginile sunt ferme.
Lasati-l la racit in cuptor.

Puneti-l apoi in frigider in forma pentru 6-8 ore sau lasati-l la rece toata noaptea.

Pregătiți "topping-ul" : puneti smântâna, zahărul și zeama de lamaie intr-un castron mic. Se amestecă bine. 
Se toarna peste cheesecake si se niveleaza cu o spatulă. 
Puneți la frigider timp de minim o ora.
Se serveste rece.

Poftă bună !!!

Reteta originala a fost pentru o forma de 23 cm. Veti gasi cantitățile corespunzătoare și instrucțiunile de gătit peblogul lui Bernard - mulțumiri lui Bernard pentru aceasta reteta ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Cheesecake - cu crema de branza Philadelphia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert salam de biscuiti cu napolitane

Postat de sufletista

Desert salam de biscuiti cu napolitane

Cu ajutorul blenderului macinam alunele si nuca (oprim cateva alune), adaugam peste napolitanele si prajiturile maruntite (nu prea tare ca se vor inmuia). Adaugam fructele uscate, migdalele,...

Citeste continuarea

Madlene cu nuca si visine

Postat de merisor67

Madlene cu nuca si visine

Mai intai punem laptele la fiert si topim untul in el. Adaugam si cacaua, apoi lasam acest amestec sa se raceasca usor. Mixam ouale cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza bine si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2015, 18:08
super bun
la 21.03.2015, 19:22
Foarte bun mini cheesecake-ul tau!
la 21.03.2015, 19:44
la 21.03.2015, 20:27
O bunatate ce nu poate fi refuzata !!!
la 21.03.2015, 20:52

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking