Ingrediente
- Pentru dulceata:
- 800 g capsuni
- 100 g zahar brun
- 2 linguri zeama de lamaie
- Pentru cheesecake:
- Blat:
- 200 g biscuiti digestivi
- 50 g unt topit
- optional, o lingura zahar brun
- optional, o lingura cacao
- 1/4 lingurita scortisoara
- Umplutura:
- 400 g crema de branza
- 100 g smantana sau mascarpone
- 2 oua
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- o lingurita vanilie
- 70 g zahar brun
Mod de preparare
Dulceata am facut-o foarte usor, am pus capsunile la fiert, la foc mic, cu zahar si zeama de lamaie, am amestecat din cand in cand si am luat spuma de deasupra. Cand a inceput sa se ingroase am oprit focul si am transferat-o intr-un bol si am lasat-o la racit. Optional, se poate mixa cu un blender vertical si se poate transforma intr-un sos delicios!
Pentru blatul de cheesecake, am sfaramat biscuitii digestivi cu un minirobot. Optional, se poate adauga o lingura de zahar si o lingura de cacao si am turnat deasupra untul topit. Am pus apoi si scortisoara, pentru o aroma deosebita. Am amestecat totul si am pus in fiecare forma de ceramica cate doua linguri de compozie si le-am presat bine cu lingura.
Compozitia de branza se prepara foarte usor, am amestecat toate ingredientele la mixer, apoi am pus in fiecare forma cate 3 linguri.
Am pus formele in cuptorul incalzit la 180 de grade, iar cand s-au rumenit frumos deasupra le-am scos. Compozitia se va umfla si se va crapa usor, iar cand sunt scoase din cuptor se va lasa, dar va fi inchegata bine.
Am pus deasupra dulceata de capsuni, o minunatie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|