Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara

Postat de mirela0911 in Prajituri
16 Iun 2015 | 3838 vizualizari
Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara

O bunatate!

Ingrediente

  • 700 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 25 g drojdie
  • 30 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 2 lg zahar
  • 2 oua
  • dulceata de nuci verzi
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Intr-o craticioara se prepara maiaua din 50 ml lapte, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 10-15 minute sa creasca.

Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea si se face in mijloc o gaura. Se toarna ouale batute, uleiul si maiaua. In craticioara in care a fost maiaua se pune restul de lapte, zaharul si se incalzeste putin cat sa se topeasca zaharul. Se toarna si acesta peste faina si se amesteca din mijloc spre exterior pana se incorporeaza toata faina. Se framanta un aluat moale si nelipicios. Se pune la loc caldut si ferit de curenti de aer sa dospeasca.

Nucile din dulceata se dau la blender apoi se amesteca cu o lingura de scortisoara.

Dupa ce si-a dublat volumul, se ia aluatul si se imparte in bucati (20 mi-au iesit mie). Se ia fiecare bucata, se intinde cu sucitorul, se unge cu 2 lgt dulceata, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. La final se ung cu oul batut si se lasa cca 15-20 minute sa mai dospeasca. Se da la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru cca 40-50 minute sau pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pandispan cu visine

Postat de rocsi_1612

Pandispan cu visine

Prima data scoatem ouale de la rece si le lasam sa fie la temperatura camerei. Visinele le spalam, scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.  Albusurile le mixam cu zaharul pana...

Citeste continuarea

Prajitura "MIO DELICIA"

Postat de Dea_Dea

Prajitura "MIO DELICIA"

Blat: Macul se macina in rasnita. Prunele se desfac in doua. Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin pufoase, se adauga laptele si uleiul  si se omogenizeaza. Se adauga faina cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2015, 15:43
Super
la 16.06.2015, 15:54
Ce buni or fi cu dulceata de nuci!
la 16.06.2015, 15:56
Super idee!
la 16.06.2015, 15:58
buni buni
la 16.06.2015, 15:59
cu dulceata de nuci, yummmm, ce bine suna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking