Mini croissante cu gem

Postat de ancutsa in Dulciuri
22 Feb 2017 | 2708 vizualizari
Mini croissante cu gem

Mini croissante cu aluat de casa si umplute cu gem de caise sau gem de zmeura. Dupa ce am experimentat mai multe aluaturi, am observat ca laptele usuca, asa ca l-am inlocuit cu smantana. De asemenea, am constatat ca este important ca untul sa fie mereu rece, asa ca trebuie sa nu uitam sa-l dam si pe el la frigider odata cu aluatul. Desigur ca mai trebuie imbunatatit pana la a ajunge la adevaratul foietaj frantuzesc, insa pana atunci puteti testa si varianta mea. Mini croissantele au fost delicioase.

Ingrediente

  • pentru mini croissante:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 jumatate lingurita cu sare
  • 150 g unt rece
  • Faina cat cuprinde
  • In plus:
  • unt pentru impachetari si un ou pentru uns.
  • Pentru umplutura:
  • gem de caise, de zmeura sau orice va place.

Mod de preparare

Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia proaspata. Se taie untul (incercati sa folositi un unt cu un procent ridicat de grasime) bucatele si se adauga peste faina, se amesteca faramitand cu degetele. Se adauga si apa calduta, zaharul, sarea si oul. Se framanta pana se obtine un aluat pufos, dar bun de intins.

 Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul in foaie potrivita ca grosime. Se pun din loc in loc bucatele de unt (cu degetele, pentru a le presa mai usor). Se da la frigider pentru o ora (nu uitati sa dati si untul inapoi la frigider), dupa care se repeta procedeul (se intinde in foaie potrivita ca grosime, se pun din nou bucatele de unt si se impatureste aluatul si se da la rece). Se impatureste astfel de 3-4 ori.

 Eu incep dimineata si ajung sa le coc spre amiaza. Este destula munca, insa va veti bucura cand o sa vedeti ce a crescut aluatul si ce pufos s-a facut. Eu consider ca merita rezultatul. Veti obtine un aluat cu cateva straturi frumoase si fragede. Daca le mai umpleti si cu gem de caise si le pudrati la final cu zahar, vor fi delicioase.

 Dupa ultima impaturire, se intinde aluatul pe masa presarata cu faina, intr-o foaie potrivit de groasa, se taie in fasii triunghiulare lungi. Cand taiati fasiile de aluat, veti vedea ca acestea se despart si se strang, spre deosebire de aluatul obisnuit (datorita straturilor).

 Se adauga un pic de gem (incercati sa folositi numai gem, eu am umplut cateva si cu dulceata care a curs in tava si s-a cam ars, deci e mai bun gemul). Se ruleaza de la baza inspre varf, sub forma de mini croissante (sper sa va ajute pozele mele) si se asaza intr-o tava cu foaie de copt (mai distantate intre ele, pentru ca isi maresc volumul la cuptor).

 Se ung cu ou batut bine si se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute sau pana devin aurii. Dati focul spre mediu in primele 5 minute, apoi il faceti mic.

Se obtin 2 tavi.

Se pot pastra in cutii metalice pentru prajituri. Pot fi luate si la pachet.

 Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/02/mini-croissante-cu-gem.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini croissante cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mini croissante cu gem

Postat de RODIMUR

Desert mini croissante cu gem

Aluatul se scoate din congelator cu o oră înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Se presară făină pe planșetă, se desface cu grijă foaia de aluat, și se mai...

Citeste continuarea

Mini Croissants cu gem de gutui

Postat de Irina

Mini Croissants cu gem de gutui

Lasati aluatul la decongelat cateva ore. Intindeti-l pe masa. Porniti cuptorul la 200 grade. Ungeti tava de copt cu unt. Taiati-l in fasii mai mici, pentru a obtine croissante micute si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2017, 15:57
la 22.02.2017, 16:17
la 22.02.2017, 16:21
delicioase!
la 22.02.2017, 18:01
Chiar as manca niste cornuri!
la 22.02.2017, 19:13
imi plac!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking