Ingrediente
Gogoşi:
- 200 ml apă
- 80 ml ulei
- 7 linguri cu făină
- 2 ouă
Crema:
- 1 plic praf de budincă de ciocolată
- 400 ml lapte
- esenţă de rom
Glazura:
- 150 ml frişcă lichidă
- 100 g ciocolată
- 2 linguriţe cafea solubilă
Mod de preparare
Se prepară aluatul pentru gogoşele: se pune apa la fiert cu uleiul. Când a început să clocotească se adaugă toată făina, apoi se amestecă energic până ce aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Se lasă la răcit, apoi se încorporează ouăle pe rând , amestecând foarte bine după fiecare.
Se pune aluatul întrun posh şi pe tava tapetată cu hârtie de copt se fac bastonaşe de 5-6 cm. Se coc la foc potrivit.
Budinca se prepară conform înstrucţiunilor de pe ambalaj. Se dă la răcit.
Pentru glazură se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele şi cafeaua solubilă. Se amestecă totul până se omogenizează bine.
Gogoşelele răcite se taie pe lungime, se umplu cu cremă şi se glazurează.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|