Mini eclere

Postat de eumimi in Prajituri
17 Apr 2016 | 13745 vizualizari
Mini eclere

Preferatele mele sunt eclerele! Mai ales daca sunt facute cu crema de casa! Reteta am scris-o si aici - http://noiinbucatarie.ro/mini-eclere/

Ingrediente

  • Ingrediente pentru coji:
    • 4 oua
    • 250ml apa
    • 100ml ulei
    • 125 g faina
    Ingrediente crema:
    • 750 ml lapte
    • 3 galbenusuri
    • 250 g zahar
    • 7 linguri de faina sau 10 de amidon
    • ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand incep sa clocoteasca se adauga faina toata odata si se amesteca bine.

Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.

Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga eclerele.Eu am folosit o seriga de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos. Ies 2 tavi din aceasta compozitie.

Prepararea cremei. se pune laptele la fiert cu zaharul. Separat se amesteca cele 3 galbenusuri , 3 linguri de zahar si 7 linguri de faina sau amidon(eu am folosit amidon). Se adauga si aceasta compozitie peste lapte si se lasa la fiert pana cand se ingroasa .

Se taie cojile de eclere pe jumatate si se umplu cu crema.

Se topeste 100 g ciocolata ( eu am folosit crema de ciocolata de la profi) pe baie de abur si se adauga 2 linguri de lapte pentru a o subtia. Se pune ciocolata calda peste eclere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Desert mini ecleruri

Postat de RODIMUR

Desert mini ecleruri

Se amestecă la foc mic: apa, laptele, sarea și zahărul, după care se adaugă și untul, iar când s-a topit și compoziția clocotește și este omogenă, se adaugă dintr-o dată...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2016, 12:07
la 17.04.2016, 12:56
la 17.04.2016, 13:01
la 17.04.2016, 13:12
Buna reteta ! Nu inteleg de ce nu apar casutele cu "imi place", "adauga comentariu" si "reteta favorita"
la 17.04.2016, 13:52
nu stiu ce sa zic....

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking