Ingrediente
- Avem nevoie de :
- 250 g de paste (eu am ales mini farfalle pentru că le aveam prin casă ),
- un pachet de miez de scoici (le-am cumparat congelate),
- 200 ml vin alb (de preferat cel demisec),
- o ceapa ,
- 2 căței de usturoi,
- sare,
- piper.
Mod de preparare
Pentru inceput am pus apă la fiert cu un pic de sare si ulei. După ce apa a dat în clocot am adaugat pastele, pe care le-am lasat la fiert maxim 8 minute pe ceas.
Separat am curățat ceapa si apoi am spalat-o, după care am taiat-o mărunt. Usturoiul si el curățat l-am dat pe razatoarea mică după care împreună cu ceapa le-am călit in ulei, dar foarte puțin. Apoi am adăugat miezul de scoici, pe care le-am lăsat să se dezghețe la temperatura camerei, după care le-am clătit bine (ca tare arătau prea dubioase ....erau bineinteles cu valabiltate bună ).
Am adăugat apoi vinul si la final am pus sare si piper după gust. Le-am lăsat sa fiarbă la foc mic până a scăzut.
Pastele gata fierte, le-am scurs si apoi le-am clătit un pic cu apă rece pentru a nu se lipi între ele, după care am adaugat miezul de scoici gata fierte in fiertura de vin.
Sincer, soțul meu le-a mâncat imediat.
Sper sa va placa. POFTĂ BUNĂ!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini farfalle cu miez de scoici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|