Mini farfalle cu miez de scoici

Postat de iri_love in Fructe de mare
23 Mar 2015 | 6376 vizualizari
Mini farfalle cu miez de scoici

Scoicile sunt afrodiziace? Hmmmm, ce mai contează, știu ca soțul le-a mâncat pe toate,pentru că ma bătut la cap o lună sa le prepar......

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • 250 g de paste (eu am ales mini farfalle pentru că le aveam prin casă ),
  • un pachet de miez de scoici (le-am cumparat congelate),
  • 200 ml vin alb (de preferat cel demisec),
  • o ceapa ,
  • 2 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Pentru inceput am pus apă la fiert cu un pic de sare si ulei. După ce apa a dat în clocot am adaugat pastele, pe care le-am lasat la fiert maxim 8 minute pe ceas.

Separat am curățat ceapa si apoi am spalat-o, după care am taiat-o mărunt.  Usturoiul si el curățat l-am dat pe razatoarea mică după care împreună cu ceapa le-am călit in ulei, dar foarte puțin. Apoi am adăugat miezul de scoici, pe care le-am lăsat să se dezghețe la temperatura camerei, după care le-am clătit bine (ca tare arătau prea dubioase ....erau bineinteles cu valabiltate bună ).

Am adăugat apoi vinul si la final am pus sare si piper după gust. Le-am lăsat sa fiarbă la foc mic  până a scăzut.  

Pastele gata fierte, le-am scurs si apoi le-am clătit un pic cu apă rece pentru a nu se lipi între ele, după care am adaugat miezul de scoici gata fierte in fiertura de vin.

Sincer, soțul meu le-a mâncat imediat.    

Sper sa va  placa. POFTĂ BUNĂ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini farfalle cu miez de scoici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Arc de creveti cu orez basmati

Postat de doralinda72

Arc de creveti cu orez basmati

Curatam crevetii de carapace si cap, dar lasam cozile. Cu ajutorul cutitului, crestati pe mijloc in spate pana ajungeti la codite si crestati si coditele putin ptr ca prin fierbere, va lua forma...

Citeste continuarea

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

Postat de panacris

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

  Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2015, 13:51
ce bune sunt
la 23.03.2015, 13:55
Bune scoicile !!!
la 23.03.2015, 13:56
Multumesc
la 23.03.2015, 13:58
Bune
la 23.03.2015, 14:05

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking