Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Postat de Satisfyyourcravings in Fructe de mare
21 Dec 2018 | 913 vizualizari
Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Ingrediente

  • 3 linguri golden syrop/ miere/ sirop de agave
  • 1 lingura otet din orez
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 bucata 2 cm de ghimbir
  • 500 grame creveti
  • 2 linguri ulei
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • sare, piper
  • 3 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 300 grame taitei

Mod de preparare

Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata.

Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de minute.

Taiteii se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. 

Intre timp, se curata varza de Bruxelles si se taie in jumatati. Ceapa se taie rondele. Ghimbirul se rade fin si usturoiul se piseaza.

Se incalzeste o lingura de ulei intr-un wok, la foc mediu si se adauga varza de Bruxelles. Se soteaza 5-8 minute, pana devine usor bruna. Se adauga restul de miere si se amesteca. Se transfera pe o farfurie. 

Se incalzeste restul de ulei si se adauga ceapa si usturoiul. Se gatesc 30 de secunde. Se adauga taiteii, impreuna cu crevetii si cu marinada. Se adauga sare si piper si se gatesc pana cand crevetii sunt gatiti complet, 5-6 minute. 

Se stropesc cu ulei de susan si se presara cu rondele de ceapa. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu creveti si varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Paella cu fructe de mare (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Paella cu fructe de mare (reteta video)

Intr-o tigaie incapatoare puneti uleiul la incins, adaugati bucatile de piept de pui si calti-le pana ce puiul se albeste. Scoateti puiul si puneti calamarul la calit. Lasati-l pe foc 5-7 minute...

Citeste continuarea

Seppie con patate all'inferno

Postat de gurita_ta2005

Seppie con patate all'inferno

Sepia se curata si se taie bucati potrivite, la fel si cartofii. Intr-o cratita punem ulei de masline, usturoiul taiat felii, frunze de salvie si peperoncino. Adaugam bucatiile de sepie, le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 21.12.2018, 23:47
la 22.12.2018, 00:17
super
la 22.12.2018, 01:05
la 23.12.2018, 14:19
la 29.12.2018, 10:07
Buni!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking