Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Postat de Satisfyyourcravings in Fructe de mare
21 Dec 2018 | 2934 vizualizari
Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Ingrediente

  • 3 linguri golden syrop/ miere/ sirop de agave
  • 1 lingura otet din orez
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 bucata 2 cm de ghimbir
  • 500 grame creveti
  • 2 linguri ulei
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • sare, piper
  • 3 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 300 grame taitei

Mod de preparare

Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata.

Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de minute.

Taiteii se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. 

Intre timp, se curata varza de Bruxelles si se taie in jumatati. Ceapa se taie rondele. Ghimbirul se rade fin si usturoiul se piseaza.

Se incalzeste o lingura de ulei intr-un wok, la foc mediu si se adauga varza de Bruxelles. Se soteaza 5-8 minute, pana devine usor bruna. Se adauga restul de miere si se amesteca. Se transfera pe o farfurie. 

Se incalzeste restul de ulei si se adauga ceapa si usturoiul. Se gatesc 30 de secunde. Se adauga taiteii, impreuna cu crevetii si cu marinada. Se adauga sare si piper si se gatesc pana cand crevetii sunt gatiti complet, 5-6 minute. 

Se stropesc cu ulei de susan si se presara cu rondele de ceapa. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu creveti si varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Fidea rapida si Aioli cu sofran

Postat de Satisfyyourcravings

Fidea rapida si Aioli cu sofran

Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi. Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga...

Citeste continuarea

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Postat de mihaelar63

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt. Carnaciorii se taie rondele. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2018, 23:47
la 22.12.2018, 00:17
super
la 22.12.2018, 01:05
la 23.12.2018, 14:19
la 29.12.2018, 10:07
Buni!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking