Mini Mille feuilles- Mini Cremsnit

Postat de ctlina in Prajituri
23 Mar 2015 | 4616 vizualizari
Mini Mille feuilles- Mini Cremsnit

Două straturi de aluat foietaj umplute cu crema de vanilie- hummmmmm

Ingrediente

  • 2 foi de aluat frantuzesc (ale mele erau de forma rotunda)
  • Pentru crema:
  • 50 cl de lapte
  • 3 galbenusuri de ou
  • esenta vanilie
  • 4 linguri amidon
  • 100 g de zahăr pudră
  • 50g unt
  • 1 foaie de gelatină
  • Pentru decor:
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Crema:

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece.

Se încălzește 35 cl de lapte cu vanilia și untul.

Într-un castron diluam amidonul cu 15 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou.

Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.

 Luati de pe foc si adaugati foaia stoarsa de gelatina, amestecati bine.

Se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cateva ore.

Aluatul: 

Se taie fiecare foaie de aluat in forma patrata -  3 pătrate de dimensiuni identice.

Puneti fiecare pătrat de aluat pe o foaie de copt. Faceti gauri mici cu o furculiță.

Se presara peste aluat un strat fin de zahăr.   Coaceți la cuptor la 200 ° C timp de 15 minute. După 15 minute, intoarceti aluatul, presarati de asemenea un strat cu zahăr si lasati  10 minute la 200 ° C. Aluatul trebuie sa fie auriu și crocant. Faceti acelasi lucru pentru celelalte aluaturi.

Am corectat si tăiat marginile. Se taie apoi in dreptunghiuri mici de dimensiuni identice. Am făcut 18.  Montați mini cremsniturile...  o foaie de aluat, un strat generos de crema si deasupra o alta foaie de aluat. Ornati cu zahar pudra si cu crema.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Mille feuilles- Mini Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cremsnit cu frisca

Postat de timea

Cremsnit cu frisca

Aluatul trebuie sa fie complet decongelat. Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa tapetata cu faina, doua foi pe care le coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp...

Citeste continuarea

Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

Postat de caroline

Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

Pregatim  blatul :    Separam albusurile de galbenusuri.  Punem intr-un bol albusurile si le batem spuma cu un varf de sare. Cand acestea au devenit o spuma tare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2015, 14:58

la 23.03.2015, 15:09
Ce deliciu
la 23.03.2015, 15:12
Ador cremsnitul!
la 23.03.2015, 15:24
la 23.03.2015, 15:26

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking