Ingrediente
Pt. aluat:
- 700 g faina alba
- 1 lgt sare
- 20 ml ulei
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lgt zahar
- apa calduta cat cuprinde
Pt.topping:
- ketchup de casa
- sunca
- porumb din conserva
- ceapa rosie
- ciuperci champignon
- cascaval
- verdeturi pt pizza
Mod de preparare
Se prepara aluatul. Intr-o craticioara se incalzesc cca 150 ml apa, se adauga zaharul si 2 lg faina. Se amesteca apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca din nou si se lasa sa se activeze.
Faina se cerne intr-un bol, se pune sarea si uleiul. Se toarna maiaua si apa calduta in functie de cat si cum cere aluatul. Se framanta un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp se pregatesc ingredientele pentru topping. Sunca se taie in bucatele mai mici. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata si se taie sozisori. Se scurge porumbul.
Dupa ce a dospit aluatul, se rupe jumatate din el si se intinde pe masa de lucru. Cu ajutorul unui bol se decupeaza forme rotunde. Se pun aceste forme in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ketchup de casa, se presara verdeturile pt pizza si seasaza sunca, ciuperci, ceapa, porumb. Deasupra se presara cascaval ras.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.
Se servesc cu mare pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pizza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|