Ingrediente
- Pentru aluat:
- 250 g făină albă
- 10-15 g drojdie proaspătă
- 1/2 linguriță de zahăr
- 1/2 praf de sare
- 1 lingură ulei
- apă caldă
- Pentru umplutură:
- 150-200 g ciuperci champignons
- 1 ceapă mică
- ulei pentru călit ceapa
- sare
- piper măcinat
- 5-6 bucăți măsline
- 100-150 g cașcaval
- 100-150 g kaizer
- 1 roșie medie
- 50 ml suc de roșii
Mod de preparare
Prepararea aluatului:
Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură.
Prepararea umpluturii:
În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se prăjește în ulei. Se curăță și se spală bine ciupercile, se taie bucăți nu prea mari și se pun la prăjit, peste ceapă. Când au scăzut. se pune sare și piper, după gust.
Kaizerul se taie bucățele nu prea mari, la fel și roșiile.
Cașcavalul se dă prin răzătoarea cea mică.
Măslinele se curăță de sâmburi și se taie în două sau în patru bucăți, dacă sunt mai mari.
Preparare „Mini Pizza”:
Se porționează aluatul și se modeleză ca niște bile rotunde, de mărimea care se dorește. Cu ajutorul fundului unui pahar se face o adâncitură în care se va pune umplutura. Pe margini vom unge cu gălbenuș de ou, pe care-l batem într-o cană, cu furculița. Deasupra se pune cașcaval ras și se picură puțin gălbenuș de ou și suc de roșii. Când sunt gata se pun într-o tavă, pe hârtie de copt. Se pune tava în cuptorul bine încins, în prealabil și se lasă cca 20-25 minute. Calde, sunt foarte bune.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Pizza cu ciuperci, cascaval, kaizer si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|