Mini prajituri festive cu ciocolata

Postat de BucatariaS in Prajituri
21 Dec 2014 | 7461 vizualizari
Mini prajituri festive cu ciocolata

Mini prajiturile festive sunt pline cu ciocolata gen Finetti, adica foarte moale si gustoasa. Pur si simplu se topesc in gura.

Ingrediente

  • BLAT
  • 155 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 130 g Rama mit butter
  • 210 g faina
  • 2 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • CREMA CIOCOLATA:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri Rama mit butter
  • 2 linguri lapte
  • CREMA DECOR:
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri Rama mit butter
  • bombonele

Mod de preparare

Pentru blat am mixat ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat. Am adaugat esenta de rom si vanilie, urmate de Rama topita si turnata in fir subtire dupa care am adaugat si laptele. In alt bol am amestecat ingredientele solide: faina, praful de copt si cele 3 linguri de cacao. Le-am cernut in timp ce mixam peste compozitia lichida.

Am setat temperatura cuptorului la 200 de grade. In acest timp am uns o forma pentru mini cupcakes, briose sau ce vreti voi dar mini sa fie, cu ulei si faina. Am adaugat compozitie in fiecare forma cat sa nu dea pe afara dar nici foarte putina. 

Cand temperatura a ajuns la 200 de grade am redus la 180 grade si am bagat prajiturile pentru fix 20 minute. Au crescut foarte repede si foarte frumos asa ca nu va grabiti sa umblati la ele chiar daca vi se par gata in 10 minute. Cu a 2 tava am procedat astfel: am mixat din nou compozitia pentru a o aera putin, am setat cuptorul la 200 de grade, iar inainte de a baga tava in cuptor am redus temperatura la 180 grade. Le-am scos din tava si le-am lasat la racit timp in care am facut crema de ciocolata.

Pentru crema de ciocolata din interiorul prajiturilor am topit la bain-marie 2 linguri de Rama dupa care am adaugat 100 g ciocolata (1 tableta), iar dupa ce s-a topit am adaugat 2 linguri de lapte.

Dupa ce s-a incorporat bine laptele, am luat vasul de pe foc si am adaugat iar 2 linguri de Rama si restul de 100 g ciocolata. Am amestecat bine de tot, aproximativ 2-3 minute pana cand toate ingredientele s-au incorporat iar crema de ciocolata a inceput sa luceasca. Dupa ce s-a racit putin cu ajutorul unei seringi de 3-4 ml am introdus crema de ciocolata in interiorul prajiturilor. Pentru fiecare prajitura am introdus 1 seringa plina cu ciocolata. Dupa ce le-am umplut pe toate, le-am luat iar pe rand dar de data aceasta le-am umplut doar cu 1/2 seringa de ciocolata.

Pentru crema alba de decor am topit la bain-marie 1 lingura de Rama dupa care am adaugat 100g ciocolata alba. Dupa ce s-a topit ciocolata, am indepartat vasul de pe foc si am adaugat restul de Rama si ciocolata alba rupta bucati. Am amestecat bine iar dupa ce toate ingredientele s-au incorporat bine am ornat frumos mini prajiturile chiar cand crema de ciocolata era calda.

 Mi-a mai ramas putina ciocolata neagra la fix pentru cateva prajituri care au ramas fara glazura de ciocolata alba. Dupa cum se vede si in poza am pus bombonele intr-o ceasca si am bagat prajitura cu glazura de ciocolata inca moale in interiorul canii. Dupa ce le-am ornat pe toate le-am dat la rece pentru minim 2-3 ore si ce credeti? Au disparut ca prin minune

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini prajituri festive cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec cu nuci si rahat

Postat de eumimi

Desert chec cu nuci si rahat

Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le turnam peste albusuri si le incorporam cu o spatula.  Adaugam treptat faina...

Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de diaconta

Chec cu visine

Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat spuma tare albusurile,cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit,apoi am adaugat treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2014, 20:52
Frumoase si colorate
la 21.12.2014, 21:11
la 21.12.2014, 21:29
Ce frumoase!
la 21.12.2014, 21:46
la 21.12.2014, 22:07
ce frumusele

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking