Mini rulouri de lasagna ondulate, cu sunca si cascaval, in sos de smantana si mustar

Postat de RODIMUR in Lasagna
15 Mai 2020 | 1672 vizualizari
Mini rulouri de lasagna ondulate, cu sunca si cascaval, in sos de smantana si mustar

Cum îmi plac mult pastele, am găsit într-o zi o rețetă pe care am vrut neapărat s-o fac. Mai mult de dragul pozei, căci în realitate nu prea am ținut cont de ingredientele din rețetă, așa că am refăcut-o total. În loc de brânzeturi și verdețuri ca umplutură, am folosit șuncă țărănească crud uscată și felii de cașcaval. Iar sosul de smântână cu muștar, acrișor, onctuos și sățios a contribuit mult la reușita acestui preparat. Preparatul, care este consistent, poate fi un aperitiv special, sau o mâncare în sine, cu sos și roșii proaspete, răcoritoare. Aceasta este rețeta și poza care mi-a plăcut: https://www.academiabarilla.it/ricetta/mini-rotoli-di-lasagne/ Am pregătit/fiert atâtea lasagna ondulate, câte felii de șuncă aveam, adică 10.    

Ingrediente

  • 100 grame de lasagna ondulate (10 bucăți)
  • 100 grame de șuncă
  • 3-4 felii de cașcaval
  • Pentru sos:
  • 1 ceapă galbenă, medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 50 grame de unt
  • 1 lingură de muștar clasic
  • 2 linguri încărcate de smântână grasă
  • 1/2 linguriță de amidon alimentar (opțional)
  • 100 ml de supă concentrată de legume

Mod de preparare

Se fierb în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj atâtea bucăți de lasagna ondulate, câte felii de șuncă aveți.

Cât timp fierb pastele, se pregătește sosul. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de floarea soarelui, la foc mic.

Se curăță usturoiul, se spală, se taie murunt și se adaugă în tigaia cu ceapa, odată cu untul feliat, ca să se topească mai repede.

Când untul s-a topit, se mai lasă tigaia 1 minut la foc mic, ca să se pătrundă și usturoiul, după care se adaugă muștarul. Se omogenizează și se adaugă smântâna, care se încorporează puțin câte puțin. 

La urmă se adaugă supa concentrată de legume, se omogenizează și se lasă sosul să fiarbă la foc mic, timp de 2-3 minute. Opțional, dacă vreți ca sosul să fie mai dens, se poate adăuga 1/2 linguriță de amidon alimentar, subțiat într-o lingură de apă. După aceasta, se mai fierbe sosul la foc mic încă 2-3 minute.

Când lasagna a fiert, se strecoară, se clătește cu apă rece și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă și să se zvânte.

Când lasagna s-a zvântat, se întinde pe o farfurie, se suprapune o felie de șuncă (eu am ”împăturit” șunca în 3, pentru că era subțire, dar și mai lată decât lasagna), iar deasupra se pune o feliuță de cașcaval tăiată în prealabil la aceeași dimensiune (lățime) cu pastele.

Se rulează lasagna, cu ”umplutura” la interior și se sigilează momentan cu o scobitoare care să străpungă ruloul. Se depune mini ruloul pe o farfurie și se termină toate celelalte.

Se pune un strat de sos de smântână cu muștar într-o tavă termorezistentă și apoi se pun  mini rulourile. Se acoperă tava cu o folie de aluminiu, după care se dă la cuptor, la temperatură medie, pentru 15-20 minute. După acest interval de timp, se ia folia de aluminiu, se mai lasă tava în cuptor încă 3-4 minute, ca să mai scadă puțin sosul și apoi se stinge focul de la aragaz.

Se scot scobitorile din mini rulouri, iar preparatul se servește imediat, cu sos și roșii proaspete, răcoroase, sau cu o salată. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini rulouri de lasagna ondulate, cu sunca si cascaval, in sos de smantana si mustar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Lasagna cu spanac

Postat de Ina

Lasagna cu spanac

Mai intai pregatim spanacul: topim 80 g unt intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata marunt si amestecam usor pana ce aceasta devine translucida. Adaugam spanacul congelat impreuna cu o cescuta cu...

Citeste continuarea

Lasagna cu spanac si branza

Postat de simona72

Lasagna cu spanac si branza

Pentru inceput punem la fiert apa cu sare intr-o cratita incapatoare, in care vom fierbe foile de lasagna pentru 1-2 minute, inainte de a monta lasagna. Punem uleiul la incins, adaugam untul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2020, 22:24
Ce idee faina !!!!
la 15.05.2020, 22:27
Și-ți place ideea asta faină, Mihaela...?
la 15.05.2020, 22:30
Super!
la 15.05.2020, 22:31
Imi plac! Mulțumesc că mi-ai amintit de lasagna!
la 15.05.2020, 22:33
Mulțumesc frumos, Andreea!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking