Mini snitele de ciuperci (de post)

Postat de Ksenya in Mancaruri de post
27 Mar 2017 | 14639 vizualizari
Mini snitele de ciuperci (de post)

   Tot ma gandeam, inca din postul Craciunului, sa postez reteta asta,dar in lipsa de timp  ,avand alte treburi, am uitat de ea. Rasfoind pozele din calculator, am dat de cosuletul cu ciuperci "Palaria sarpelui", stranse toamna tarziu pe cand hoinaream prin padure. Mi-am adus aminte ca am in congelator si am purces la treaba! Sunt cele mai bune ciuperci pentru snitele. Fine, dulci ....gust divin, cu miros de padure. Nu cred ca inca am dat de alte ciuperci sa le poata inlocui.  

Ingrediente

  • 500 g ciuperci "palaria sarpelui" fierte si scurse
  • 4-5 linguri cu varf faina
  • 1 lingurita rasa curcuma
  • sare dupa gust
  • bere ( eu am pus bere 0 alcool cam jumatate de sticla)
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita delicat natural uscat, facut praf la rasnita de cafea
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pune ciupercile la scurs, scoate pe un prosop absorbant.

Taie ciupercile fasii, cam cat degetul mare, presara cu piper, praful delicat si sare.

Intr-o farfurie, pune o lingura rasa de faina din cele 5 si treci fasiile prin faina.

Intr-un castron, amesteca faina cu curcuma si un pic de sare dupa gust.

Adauga treptat berea, amestecand pana obtii o pasta la consistenta ca si smantana. 

Adauga usturoiul pisat si amesteca.

Pune o tigaie pe foc, adauga ulei si asteapta pana uleiul se incalzeste suficient.

Trece fasiile prin compozitie, apoi prajeste in tigaie, pe ambele parti pana capata o nuanta aurie.

Scoate pe un prosop absorbant.

 Se serveste cu ceapa verde, sos de avocado, salsa si/sau cu cartofi piure, natur sau ce va place!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini snitele de ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tocana cu bureti vineciori la tuci

Postat de Constelatialeu

Tocana cu bureti vineciori la tuci

Mai intai spalam si curatam bine buretii de impuritati, apoi ii taiem bucati mai mari. Curatam ceapa verde o spalam si o taiem marunt. Punem tuciul pe foc cu uleiul si lasam sa se incinga,...

Citeste continuarea

Salata de dovlecei (de post)

Postat de katty

Salata de dovlecei (de post)

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert pana se inmoaie intr-un oala acoperiti cu apa si un praf de sare. Scurgem dovleceii bine si ii lasam sa se raceasca. Dupa ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2017, 19:48
la 27.03.2017, 19:53
Delicioase!
la 27.03.2017, 20:13
minunateeee
la 27.03.2017, 20:17
Foarte interesant!
la 27.03.2017, 20:43
Ce super sunt

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking