Ingrediente
- 500 g ciuperci "palaria sarpelui" fierte si scurse
- 4-5 linguri cu varf faina
- 1 lingurita rasa curcuma
- sare dupa gust
- bere ( eu am pus bere 0 alcool cam jumatate de sticla)
- 1 catel usturoi
- 1 lingurita delicat natural uscat, facut praf la rasnita de cafea
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Pune ciupercile la scurs, scoate pe un prosop absorbant.
Taie ciupercile fasii, cam cat degetul mare, presara cu piper, praful delicat si sare.
Intr-o farfurie, pune o lingura rasa de faina din cele 5 si treci fasiile prin faina.
Intr-un castron, amesteca faina cu curcuma si un pic de sare dupa gust.
Adauga treptat berea, amestecand pana obtii o pasta la consistenta ca si smantana.
Adauga usturoiul pisat si amesteca.
Pune o tigaie pe foc, adauga ulei si asteapta pana uleiul se incalzeste suficient.
Trece fasiile prin compozitie, apoi prajeste in tigaie, pe ambele parti pana capata o nuanta aurie.
Scoate pe un prosop absorbant.
Se serveste cu ceapa verde, sos de avocado, salsa si/sau cu cartofi piure, natur sau ce va place!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini snitele de ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|