Mini tarte cu ananas si menta

Postat de oanapl in Prajituri
8 Ian 2017 | 2266 vizualizari
Mini tarte cu ananas si menta

Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g margarina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar macinat
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 1 conserva ananas
  • 3 oua
  • 50 g zahar macinat
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurite unt
  • 2 lingurite extract de menta

Mod de preparare

Intr-un castron, pui faina, margarina rece taiata cubulete, oul batut, zaharul macinat si sarea. Faci un aluat pe care-l lasi la frigider timp de 30 de minute. Intinzi o foaie de aluat pe care o decupezi cu ajutorul unui vas rotund si asezi aluatul in fiecare tavita unsa cu unt. Intepi aluatul cu o furculita, din loc in loc, apoi il acoperi cu hartie de copt si boabe de fasole si introduci tavile in cuptorul incins pentru 15 minute. Scoti tavile si indepartezi hartia de copt si boabele de fasole si mai introduci tavile in cuptor pentru 10-15 minute, pana se rumenesc frumos minitartele.

Pentru umplutura, desfaci conserva de ananas, tai ananasul cubulete mici si le pui la scurs intr-o sita.

Pregatesti o oala cu apa pe care o asezi pe foc. Intr-un vas metalic (care sa se potriveasca pe oala de pe foc), bati cele 3 oua, impreuna cu zaharul, sucul de ananas, faina si amidonul. Pui vasul pe oala cu apa care fierbe si fierbi compozitia, amestecand incontinuu, pana ce se ingroasa (operatiunea dureaza cam 10 minute). 

Vei obtine o budinca nu foarte groasa. Iei vasul de pe foc, adaugi untul si amesteci energic. Lasi compozitia sa se raceasca complet, apoi adaugi bucatile de ananas scurse si extractul de menta. Amesteci totul si dai la frigider.

Dupa ce s-au racit tartele, le umpli cu umplutura de ananas pregatita anterior, nivelezi usor cu o spatula si le decorezi cu bucatele de ananas.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu ananas si menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu foi fragede si mere

Postat de merisor67

Prajitura cu foi fragede si mere

Pentru aluat, frecam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumos, apoi adaugam pe rand si omogenizam dupa fiecare adaos: ouale, laptele, sarea, esenta de vanilie si coaja de...

Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu smantana si unt

Postat de oanapl

Desert cornulete fragede cu smantana si unt

Topești untul la foc mic și îl lași să se răcorească.Pui untul într-un bol în care vei face aluatul, adaugi smântâna și amesteci cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2017, 19:32
la 09.01.2017, 20:59
la 10.01.2017, 10:32
Bune!
la 10.01.2017, 21:39
la 11.01.2017, 14:42

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking