Ingrediente
- Pentru foaia de tarta:
- 1/2 pachet de unt
- 1 oua
- 1/2 lingura smantana
- 1 ligura zahar
- putina sare
- 1 lingurita praf de copt
- faina aproximativ 300g poate chiar mai mult
- Boabe de fasole uscata 300 g
- Crema de vanilie:
- 4 oua
- 2 linguri amidon
- 5 linguri zahar
- 500ml lapte
- 1 fiola esenta de vanilie
- 50g unt
- Fructe:
- 2 kiwi
- 1 banana
- boabe de struguri
- 2-3 prune
- 1 pachet de gelatina transparenta pentru tarte
Mod de preparare
Se pun intr-un castron toate ingredientele, mai putin faina care se adauga treptat. Se amesteca bine si se obtine un aluat mai moale, dar se pune la frigider pana se pregatesc formele de tarte.
Formele se ung cu unt (eu avand multe si marunte a cam necesitat mult timp de pregatire) Se scoate de la frigider aluatul si se tapeteaza cu aluat fiecare forma, iar pe fundul formei se pun boabe de fasole uscata ca sa nu se umfle aluatul pe mijloc. Se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc. Se scot si se lasa 10 minute apoi se scot din forme, dar inainte se indeparteaza boabele de fasole de pe fiecare tarta.
In timp ce se coc tartele se poate pregati crema astfel: intr-o cratita se pun ouale, zaharul, amidonul, esenta de vanilie si laptele incalzit. Se amesteca bine si se da la foc pana se ingroasa, apoi se da la rece cand e aproape rece se poate pune si untul. Cu aceasta crema se umplu tartele peste care se vor aseza fructele feliate.
Se pregateste si gelatina dupa instructiuni si se pune pe deasupra fiecarei tarta.
Pofta bunal
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|