Ingrediente
- Pentru aluat:
- 60 g unt
- 130 g faina
- 1 ou
- 50 g zahar pudra
- Pentru umplutura:
- 150 g visine fara samburi
- 1 lingura zahar
- 1 lingura amidon
- 1 lingura lapte
- 2 galbenusuri
- Pentru bezea:
- 2 albusuri
- 2 linguri zahar
- 1 zahar vanilat
Mod de preparare
Aluat:
Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare. Se adauga apoi oul si untul rece taiat cubulete si se incepe a framanta repede cu varful degetelor, pana se obtine un aluat compact si omogen. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru minim jumatate de ora.
Se rup bucati din aluat si se pun in forme. Aluatul fiind destul de "gras" nu am uns formele cu nimic. Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se dau la cuptor la foc mediu pentru cca 10 minute, timp in care vom prepara umplutura.
Umplutura:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul, se omogenizeaza, apoi totul "se desface" cu putin lapte. Se pune vasul la foc mic si se fierbe pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu, avand grija sa nu se lipeasca de fundul vasului. Pentru siguranta se poate fierbe pe baie de aburi.
Se da vasul deoparte de pe foc si se adauga visinile. Daca visinile lasa prea mult suc si compozitia se inmoaie, se pune vasul din nou pe foc si se mai dau cateva clocote, pana compozitia se ingroasa din nou.
Bezea:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul amestecat cu zaharul vanilat si se mixeaza energic pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face turturi in momentul in care scoatem paletele mixerului.
Se scot formele cu aluat din cuptor si se umplu cu compozitia cu visine. Deasupra fiecarei tarte se spriteaza bezeaua. Se da tava din nou la cuptor la foc mare, pana se rumeneste bezeaua.
Sursa
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (70)
|