Mini torturi Tiramisu reţetă originală

Postat de Criss in Torturi
25 Apr 2016 | 5334 vizualizari
Mini torturi Tiramisu reţetă originală

 Tiramisu reţetă originală Zilele trecute am reusit in reprize sa fac niste tortulete tiramisu. Tiramisu este probabil unul dintre cele mai iubite si apreciate deserturi. Fie ca preferati varianta clasica sau tortul, cupcakes, inghetata, sau variantele cu capsuni, fructe de padure sau lamaie, se prepara la fel de simplu si sunt la fel de bune. De aceasta data am optat pentru aceste mini torturi dragalase si delicioase si destul de rapide si nepretentioase. Eu am facut un pandispan simplu e care l-am decupat, dar se pot face si cu piscoturi si atunci sunt chiar mai rapide.

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • Ingrediente blat: -3 oua -3 linguri zahar -1 lingura apa -1 lingura ulei -4 linguri faina -1 lingurita praf de copt\

Crema: -250 g mascarpone -150 ml frisca lichida -2 linguri zahar pudra Sirop: -80 ml cafea espresso -1 lingurita zahar -esenta de rom -esenta de migdale

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, apa si uleiul pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza, apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand cu o lingura, cu miscari usoare de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace blatul 25 minute. Dupa ce se raceste, se decupeaza cu ajutorul inelelor pentru tortulete. Mie mi-au iesit 6 cerculete din care am facut 3 mini torturi. Din restul de blat am facut tiramisu la pahar.

Se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra, apoi se amesteca cu frisca batuta. Atentie, daca folositi frisca naturala, va trebui sa adaugati si gelatina in crema, pentru ca altfel crema nu va fi ferma ci va fi mai moale . Eu am vrut o crema ferma fara gelatina, din acest motiv am preferat sa folosesc frisca vegetala Meggle.

In fiecare inel se pune cate un cerculet de blat insiropat cu siropul de cafea, apoi doua linguri pline de crema, apoi din nou blat insiropat ssi deasupra se spriteaza cu un posh crema. Deasupra se pudreaza cu cacao. Tortuletele se pun in frigider pentru o ora, dupa care se pot scoate inelele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini torturi Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu jeleu de visine

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu jeleu de visine

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Blat :...

Citeste continuarea

Red Velvet Cake

Postat de diaconta

Red Velvet Cake

Am tapetat doua forme de tort cu inel detasabil cu hârtie de copt. Am folosit doua tavi pentru a coace doua blaturi în acelasi timp.Astfel am taiat fiecare blat în doua....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2016, 08:52
frumoase
la 25.04.2016, 08:58
la 25.04.2016, 09:17
Frumoaseeeee si sigur foarte gustoase!!!!
la 25.04.2016, 09:24
la 25.04.2016, 09:33
Delicioase, mai ales ca nu ai facut crema cu oua crude! ;-bd

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking