Ingrediente
- 2 1/2 c faina
- 1 lgt bicarbonat
- 1/2 lgt sare
- 1/2 lgt scortisoara
- 1/2 lgt nucsoara
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 3/4 c zahar
- 1/2 c unt topit
- 1 c lapte
- 1 lgt esenta de vanilie
- 2 c capsuni, cubulete
- 2 oua
Mod de preparare
Incalzim cuptorul la 190C si ungem formele cu ulei.
Amestecam faina cu praful de copt, sarea, scortisoara, nucsoara si zaharul vanilinat. Apoi rasturnam capsunile si le acoperim bine cu faina amestecand cu grija sa nu le zdrobim.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand se deschid la culoare si isi maresc putin volumul. Apoi adaugam untul, laptele si esenta de vanilie. Inglobam amestecul de faina amestecand cu lingura, doar pana cand se omogenizeaza aproape de tot.
Turnam din compozitie in forme, aproape pana sus. Dam focul mare, la 200C, in primele 15min, apoi inapoi la 190C. Le tinem in cuptor pana cand trec testul scobitorii, cca 40min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minichec cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|