Mini-choux cu crema de vanilie pralinata

Postat de ctlina in Dulciuri
18 Ian 2017 | 3382 vizualizari

Paris Brest este un desert pur frantuzesc, un produs de patiserie exceptional cu aluat de choux si crema mousseline pralinata.  Aveti aici o varianta moderna in forma de choux livrata de un curs gratuit de patiserie (a 2 a sesiune dupa cel de bucatarie) organizat de specialisti francezi-  MOOC cuisine de l'Afpa (MOOC-Massive Open Online Course) . 3 saptamani de curs de data aceasta. Fiecare saptamana trebuie trecut un test. Ultima saptamana avem un test global. Cei care vor reusi vor obtine o atestare. Prima saptamana de curs, tartele erau la onoare : tarta  cu fructe , tarta  cu mere tatin , tarta  cu lamaie  si  tarta cu branza . A doua saptamana de curs era dedicata  aluatului foietaj  si aluatului pentru choux (pâte à choux) : prajitura Paris-Brest, Ecler, prajitura Saint-Honnoré, Pithiviers si  prajitura  Mille-feuille . Pentru prajitura Paris-Brest (cat si pentru ecleruri si choux) aluatul folosit este un aluat oparit numit pâte à choux. Pentru un aspect frumos am acoperit choux-urile cu un aluat craquelin.   http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/mini-choux-cu-crema-de-vanilie-pralinata.html

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 18.01.2017, 22:29
multumesc Simona, ai fost de la-nceput foarte draguta cu mine. Si eu apreciez mult retele tale
la 19.01.2017, 07:05
delocioase!
la 19.01.2017, 18:17
Delicioase! Si mie imi plac foarte mult retetele tale!
la 19.01.2017, 18:58

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking