Mini-choux cu crema de vanilie pralinata
Postat de ctlina in Dulciuri 18 Ian 2017 | 3382 vizualizari
Paris Brest este un desert pur frantuzesc, un produs de patiserie exceptional cu aluat de choux si crema mousseline pralinata.
Aveti aici o varianta moderna in forma de choux livrata de un curs gratuit de patiserie (a 2 a sesiune dupa cel de bucatarie) organizat de specialisti francezi- MOOC cuisine de l'Afpa (MOOC-Massive Open Online Course) .
3 saptamani de curs de data aceasta. Fiecare saptamana trebuie trecut un test. Ultima saptamana avem un test global. Cei care vor reusi vor obtine o atestare.
Prima saptamana de curs, tartele erau la onoare : tarta cu fructe , tarta cu mere tatin , tarta cu lamaie si tarta cu branza .
A doua saptamana de curs era dedicata aluatului foietaj si aluatului pentru choux (pâte à choux) : prajitura Paris-Brest, Ecler, prajitura Saint-Honnoré, Pithiviers si prajitura Mille-feuille .
Pentru prajitura Paris-Brest (cat si pentru ecleruri si choux) aluatul folosit este un aluat oparit numit pâte à choux. Pentru un aspect frumos am acoperit choux-urile cu un aluat craquelin.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/mini-choux-cu-crema-de-vanilie-pralinata.html
Inapoi la reteta
|