Minicozonaci cu ciocolata si rahat

Postat de Valclaudia in Dulciuri
7 Feb 2016 | 2505 vizualizari
Minicozonaci cu ciocolata si rahat

Ingrediente

  • 1 cub de drojdie proaspata+un praf de sare+1 lingura zahar
  • albusurile de la 3 oua mari de casa+ 1 galbenus
  • 100 gr. unt topit
  • 250 ml lapte caldut
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • faina alba cat cuprinde (cca800-900 gr)
  • 200 gr. zahar tos
  • 200 gr. ciocolata alba si neagra (cu gust de cafea am avut eu)
  • 200 gr rahat
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • seminte de canepa decorticate si cristale de zahar pentru decor

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu praful de sare si 1 lingura de zahar pana la lichefiere.

Adaugam laptele caldut,untul topit si ouale, apoi coaja de lamaie, esenta de vanilie si la final faina.

Framantam un aluat elastic pe care il vom acoperi cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit o ora si jumatate.

Intre timp taiem ciocolata si rahatul bucatele.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Impartim aluatul in bucati de marimea unei mingi de tenis,intindem aluatul pe masa de lucru infainata, asezam bucatele de rahat si de ciocolata, apoi rulam aluatul si il rasuscim, asa incat sa incapa in formele de briose din silicon.

Lasam cozonaceii la crescut in forme, alte 15 minute, apoi ii ungem cu galbenus batut, presaram cristale de zahar si seminte de canepa si dam apoi tava la cuptor pentru 40 minute.

Scoatem cozonaceii din cuptor, ii lasam la racit pe un grtar, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minicozonaci cu ciocolata si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarte cu prune si bezea

Postat de vio_dreams

Tarte cu prune si bezea

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Punem aluatul pe...

Citeste continuarea

Desert mere coapte cu inghetata

Postat de AlexTeacher

Desert mere coapte cu inghetata

Scobeste merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza intact. Pune-le apoi intr-o tava. Adauga in tava apa fiarta, boabele de cardamon si cele de ienibahar. Taie pastaia de vanilie, scoate-i...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2016, 17:15
Ce frumosi!
la 07.02.2016, 17:18
mmm vreau si eu!
la 07.02.2016, 17:22
vreau si eu unul
la 07.02.2016, 17:27
Acum vreo doi ani nu ieseam din cozonacei
la 07.02.2016, 18:25
Deliciosi!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking