Mini-pizza

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Vegan / Raw vegan
5 Iul 2013 | 8804 vizualizari
Mini-pizza

Si o mini-lectie despre dieta alcalina cu mai multe info aici: http://culinariadaciana.blogspot.ro/2013/07/mini-pizza-si-lectia-despre-alimentatia.html

Ingrediente

  • ~Pentru aluat
  •  - 250 grame faina alba de spelta;
  • - 1/2 lingurita drojdie uscata;
  • - 160 ml apa calduta;
  • - 1 lingurita seminte de chia;
  • - 1/2 lingurita sare roz de Himalaya.
  • ~Pentru topping~
  • - o jumatate de dovlecel - taiat felii;
  • - o jumatate de vanata - taiata felii;
  • - coaja de la lamaie sau lime;
  • - 20-30 grame feta;
  • - 30 grame branza cremoasa de capra;
  • - 2 catei usturoi;
  • - 2 linguri sos de rosii;
  • - oregano uscat;
  • - piper.

Mod de preparare

1. Se amesteca drojdia cu apa, se acopera si se lasa deoparte pentru 15 minute, la temperatura camerei.

2. Legumele se calesc usor in ulei de masline, conform retetei insa eu am feliat dovlecelul si vanata si le-am asezat crude pe aluat.

3. Pentru sosul de rosii am folosit cel de la Inedit care a fost exceptional si s-a potrivit foarte bine.

4. Se amesteca drojdia cu apa si se mai lasa pentru inca 5 minute. 

5. Intr-un bol adanc se cerne faina, se adauga sarea si semintele de chia. Se formeaza un cerc in mijloc si se toarna apa cu drojdia inmuiata. Se amesteca si se framanta bine pe o planseta presarata cu faina pentru 7-10 minute pana se obtine un aluat moale si matasos la atingere. Se poate adauga faina daca mai este necesar.

6. Aluatul se lasa deoparte pentru 30 de minute, conform retetei din carte, insa eu am lasat aluatul pentru 24 de ore in frigider, acoperit cu folie de plastic. Se poate sari peste aceasta etapa insa, deoarece dupa reteta originala, aluatul se poate coace pe loc.

7. Se imparte aluatul in doua sau in patru, depinde cat de mic vreti sa fie aluatul, se formeaza bile mici, se pun pe o tava cu hartie de copt si se aplatizeaza lasand pe margine o bordura mai grosuta, iar in interior se unge cu sos de rosii.

8. Pe un cerc se pun dovleceii, coaja de lamaie, branza feta. Deasupra se presara cu oregano si piper. Pe al doilea cerc se aseaza feliile de vinete, branza de capra, usturoiul pisat sau taiat marunt si oregano (optional).

9. Se introduc in cuptorul incalzit la 200-220 grade. Se lasa 5 minute la copt dupa care se intoarce tava si se mai coace pentru inca 5 minute. Blatul trebuie sa fie usor rumenit cand este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-pizza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2013, 23:06
Super
la 05.07.2013, 23:10
Place
la 05.07.2013, 23:20
la 05.07.2013, 23:22
bune
la 05.07.2013, 23:27
place pizza!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking