Minipizza cu 4 arome

Postat de Sylvia in Pizza
23 Apr 2010 | 4145 vizualizari
Minipizza cu 4 arome

Nu trece o saptamana fara sa fac pizza, mai schimb pe ici pecolo in punctele esentiale dar am in mare vreo 10 retete care le tot alternez si atat. Tura trecuta de facut pizza am vrut sa fac ceva mai nou asa ca am adaptat reteta clasica si am facut 4 minipizza mici . Ma gandeam la arome si am zis ca merg si acolo pe putina noutate asa ca am facut : pizza cu aroma marii : cu mozzarela si creveti si verdeata, pizza cu somon, pizza cu ciuperci si branza camembert si pizza clasica cu jambon si ciuperci ( in caz ca dau rateu cu primele trei )

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 250 grame faina,
  • 12,5 grame de drojdie,
  • o lingura ulei de masline,
  • zahar
  • apa
  • Pentru garnisit :
  • jambon,
  • mozzarella,
  • putin cascaval ras,
  • o farama de camembert,
  • cativa creveti,
  • somon afumat,
  • cateva  ciuperci crude taiate lamele fine, 
  • o lingura de sos de rosii,
  • putin oregano si verdeata maruntita ( coriandru si patrunjel am pus acum )

Mod de preparare

 Aluatul a fost  preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ). Jumatate din el l-am folosit sa fac o pizza mare , de aici cantitatile duble.

 Am facut 4 pizze mici si am garnisit cu ele 4 forme de minitarte . Am pus in fiecare putin sos de rosii, un fir de oregano si branza. Mozzarella si cascaval ras in 3 dintre ele si camembert in ultima .

Le-am garnisit apoi pe una cu ciuperci si  jambon si putin ardei iute, alta a primit  cu drag cativa creveti proaspeti decorticati,  cea de-a treia ciuperci proaspete , putina verdeata si ardei iute si ultima  somon si verdeata.

 Le-am lasat 15 minute la cuptor la 220 de grade, sincer credeam ca se vor  face mai repede dar fiind inalte s-au copt mai greu. Cand le-am scos nu imi venea sa cred, toate aratu minunat, parca fiecare dintre el mandra de reusita ei cea de somon cu verdeata , cea cu ciuperci arata asa de bine incat am incununat-o si cu cateva frunze de ruccola...  

 Sa nu mai lungesc, toate au fost superbe si minunate la gust . Le-am mancat pe toate ?  NU ….dar am gustat cate o bucatica asa ca spun in cunostinta de cauza.  Data viitoare cand faceti pizza luati in calcul si aceasta alternativa de pizza in miniatura si cu arome direfite, o sa va placa rezultatul .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minipizza cu 4 arome" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

O pizza de te lingi pe degete

Postat de AlexTeacher

O pizza de te lingi pe degete

Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar; Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa; Amestecati...

Citeste continuarea

Pizza rapida

Postat de merisor67

Pizza rapida

Pentru blat:  frecam oul cu sarea si zaharul, adaugam ketchup-ul, uleiul, laptele si faina cu praful de copt. Omogenizam si rasturnam intr-o forma rotunda cu diametrul de 30 cm, unsa in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2010, 18:32
vai.....cat de bine arata....nici n+as sti pe care sa o aleg.....
la 23.04.2010, 19:03
si eu la fel...........5 furcu si felicitari!
la 23.04.2010, 19:50
vreau si eu sylvia si la mine pizza se face saptamanal cel putin cel mie e inebunit dupa pizza si mereu schimb reteta ,felicitari arata grozav de bine 5 furculite mari si late
la 23.04.2010, 20:48
Va multumesc mult a fost super buna .
la 24.04.2010, 08:32
eu nu as alege nicuna, le-a manca pe toate ce frumos ti-a iesit batul, eu tot timpul am probleme cu el, nu ne intelegem deloc

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking