Minitarta cu visine si caise

Postat de timea in Prajituri
13 Iul 2013 | 5463 vizualizari
Minitarta cu visine si caise

Vara e inca in toi, asa ca, in continuare trebuie sa ne bucuram de fructele de sezon si sa pregatim deserturi usoare. Mie imi plac la nebunie atat visinele cat si caisele si le-am combinat pentru a face acest mic desert cat sa imi satisfac pofta de dulce. Sunt convinsa ca o sa va placa si voua tarta mea.

Ingrediente

  • 60 gr unt
  • 1 albus de ou
  • 2 lingurite zahar brun
  • un varf cutit sare
  • 1/2 lingurita coaja de portocala sau lamaie
  • 1 lingura suc de portocala/ lamaie
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100-120 gr faina
  • Umplutura:
  • 200 gr piersici
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita amidon
  • aprox 30 visine
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Aluat:  frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam albusul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de 30 de minute.
Scoatem din frigider  si intindem o foaia putin mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa. 

Eu am folosit o tava dreptunghiulara din ceramica unsa cu putin unt. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele pe margini.

Umplutura: taiem fructele cubulete si le punem impreuna cu zaharul intr-un vas pe foc.

Lasam sa fiarba cateva minute  pana se topeste zaharul. Adaugam amidonul pe care il amestecam mai intai intr-un bol cu putina apa rece si apoi adaugam din compozitia fierbinte, amestecam si turnam inapoi in vasul de pe foc amestecand pana se ingroasa.

Turnam compozitia peste aluat si nivelam.

Visinele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam peste jeleul de caise.

Tragem marginile aluatului peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 30 min, pana se rumeneste deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarta cu visine si caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu mere si nuci prajite

Postat de miremirc

Placinta cu mere si nuci prajite

Aluat : pregatim maiaua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putina apa calduta si 1 lingura faina Lasam sa creasca , pentru 10 minute. Apa...

Citeste continuarea

Chec pufos

Postat de MotanLaOale

Chec pufos

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste. Se mixeaza galbenusurile cu cate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2013, 10:58
delicioasa
la 13.07.2013, 11:00
dai si mie o felie, ca dau rosti la schimb?
la 13.07.2013, 11:01
Da Corina , perfect schimb )
la 13.07.2013, 11:02
la 13.07.2013, 11:08
wow, cum arata!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking