Minitarte cu rubarba si mure

Postat de oanapl in Prajituri
7 Ian 2017 | 1896 vizualizari
Minitarte cu rubarba si mure

Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • pentru blat
  • 250 g faina
  • 125 g unt topit
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra
  • un praf de lingurita sare
  • pentru umplutura:
  • 2 tije rubarba
  • 200 g mure
  • 1 ou
  • 100 ml smantana
  • 80 g zahar
  • 1 lingura faina sau amidon

Mod de preparare

Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul, zaharul pudra si untul moale.
Framanti un aluat pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie alimentara.
Intinzi aluatul si il decupezi cu ajutorul unui vas rotund si il asezi in formele de tarta. Intepi aluatul cu furculita si adaugi rubarba si murele.

Bati oul cu smantana, zaharul si amidonul si adaugi compozitia peste fructe.

 Introduci tartele in cuptorul preincalzit la 180 de grade C si le coci 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos.
Le lasi sa se raceasca si apoi le servesti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu rubarba si mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci

Iata cum se prepara reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci Se pune făina într-un castron împreună cu untura, sarea și zahărul și se frământă astfel...

Citeste continuarea

Desert cozonac brad de Craciun

Postat de oanapl

Desert cozonac brad de Craciun

Amesteci toate ingredientele uscate (zahar, faina, drojdie, sare) intr-un castron incapator. Incalzesti laptele si il adaugi peste amestecul uscat, urmat de 2 galbenusuri si de unt. Amesteci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2017, 23:24
la 08.01.2017, 11:02
la 08.01.2017, 13:32
la 09.01.2017, 15:08
la 09.01.2017, 21:03
minunate!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking